Anasayfa > Blog > Instagram Hikayelerinizi Çok Daha Dikkat Çekici Kılacak İpuçları

Instagram Hikayelerinizi Çok Daha Dikkat Çekici Kılacak İpuçları

Her kullanıcı Instagramda daha çok beğenilmek, takip edilmek ister. Daha çok beğeni ve takip için diğer kullanıcılardan bir farkınız olması gerek.

Bu farklar size daha çok takipçi getirecektir. Instagram üzerinden hikayelerinizi çok daha çekici kılabilirsiniz. Instagram üzerinden hikaye paylaşan kullanıcılar Instagram efektleri ile harika işler çıkartabiliyor. Instagramda hikayelerinizin dikkat çekmesi size günlük hayatta da prestij sağlayabilir.

Püf Noktaları Neler?

Instagram da hikayeleriniz dikkat çekmesinin püf noktaları vardır.

Bu püf noktalar şöyledir;

  • Özgün içerikler paylaşın.
  • Taklitten, çalıntı hikayelerden kaçının paylaşmayın.
  • Hikayelerinizi uygun gifler ile süsleyebilirsiniz.
  • Hikayelerinize uygun efekt seçip onu daha dikkat çekici kılabilirsiniz.
  • Konum paylaşımını doğru yapın.
  • Hikayeleriniz de dikkat çekici sözler, yazılar paylaşabilirsiniz.
  • Hikayelerinize anlamlı müzikler ekleyerek dikkat çekebilirsiniz.
  • Hikayeleriniz de tarih, saat bilgisi paylaşabilirsiniz.

Neden Dikkat Çekmeliyim?

Instagram üzerinde dikkat çekmek size daha çok takipçi getirebilir. Bu takipçiler size gerçek hayatta prestij sağlayabilir. Instagram üzerinden para kazanmanızı bile etkileyebilir. Instagramın ekmek kapısı haline geldiği bir dünya da sizde Instagram üzerinden para kazanabilirsiniz. Instagram deyip geçmeyin! Bu işten ekmeğini kazanan çok kullanıcı var. Hikayeleriniz dikkat çektiği takdirde size gelecek olan kullanıcılar üzerinden aylık ihtiyaçlarınızı karşılayacak reklam teklifleri alabilirsiniz. Ülkemiz de gelişmeye başlayan sosyal medya reklamcılığı anlayışından para kazanan fenomenlerden biri olabilmeniz mümkün. Tabi hikayeleriniz ile hitap ettiğiniz kitleyi de iyi seçmeniz gerekmektedir.

Kitle size başarıya götüren anahtar kelime olabilir. Eğer doğru bir kitleye hitap ederseniz insanlara ulaşmanız, hikayelerinizin dikkat çekmesi de bir o kadar kolay olacaktır. Olay sadece hikayeler ile bitmiyor. Yapacağınız paylaşımlar da çok önemli. Hikayeler ile aktif takipçi sayınızı da kolayca anlayabilirsiniz. Sizi kimlerin anlık takip ettiğini kimler tarafından takip edilmediğinizi ayırt edebilirsiniz. Günlük hikayelerinizi izleyen kişi sayısı ile de sosyal medya da fenomen olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Hikayelerinin dikkat çekmesini daha büyük kitlelere hitap etme fikri günümüz de herkesin hayali. Hele böyle konuları iş edinmek isteyen gençler geniş kitlelere hitap etmek için bu konularda araştırma yapıyor.

Sosyal Medyada Tanınmak

Instagram hikayelerinizin dikkat çekmesi sizi popüler olma yoluna taşıyacaktır. Siz istemeseniz de hikayeleriniz dikkat çekici olması sizlere kullanıcı getirecektir. İnsanlar hikayeleri postları dikkat çeken kullanıcıları takip etmeyi seviyor. Siz de onlardan biri olabilirsiniz. Instagram hikayelerinizin dikkat çekiciliği size popülerlik sağlarken iş dünyasında da ekmek kapısı olabilir. Ünlü markalar artık gözlerini televizyonlardan çekip sanal dünyaya doğru döndürüyor. Sosyal medya üzerinden geçimini sağlayan onlarca insan arasından biri olabilirsiniz.

Sosyal medya devrinde yer edinmek için yazımızda bulunan püf noktalar başlığını dikkatlice okumanız gerek. Bu püf noktalar sizin dikkat çekmenize, daha çok kullanıcıya ulaşmanıza sebep olacaktır. Ama unutmamalıyız ki özgün olmak bu işin anahtar kelimesidir. Özgün kullanıcıların daha çabuk dikkat çektiği bir gerçektir. Diğer kullanıcılara göre daha farklı olmalısınız. Standart kullanıcılardan bir farkınız olmalı. Sizin hikayelerinizi anında izlemeliler. İnsanlar sizin bu işe emek vermediğinizi hissetmeli. Hissettikleri zaman hikayeleriniz daha çok dikkat çekecek daha çok izlenecektir.

Kaynak: Crovu

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir