Anasayfa > Espor Haberleri > İnternet, ABD Ordusu Espor Kulübü ‘ne Savaş Açtı

İnternet, ABD Ordusu Espor Kulübü ‘ne Savaş Açtı

2018 yılında kurulan ABD Ordusu Espor Kulübü geçtiğimiz gün Twitter üzerinden yaptığı paylaşım sonucunda alay konusu oldu.

Sesli ve yazılı sohbet programı Discord geçtiğimiz gün uygulama hakkında Twitter üzerinden bir duyuru yaptı. Discord’un resmi hesabındaki tweet paylaşımına ABD Ordusu Espor Kulübü ‘nden yanıt geldi.

Verilen yanıt ise internetin spor kulübüne halihazırda var olan agresif tavrın daha da büyümesine sebep oldu. Discord’un paylaşımına “UwU” yanıtını veren ABD Ordusu Espor Kulübü’nün asıl amacının gençleri orduya katılmaya teşvik etmek olduğu öne sürülmüştü.

abd ordusu espor kulübü

İnternet jargonunu benimseyerek gençleri bünyesine katmayı hedeflemekle suçlanan ordu kulübü, çeşitli sosyal medya platformları üzerinden yoğun eleştiri aldı.

Tweet paylaşımına verilen yanıt üzerine yüzlerce kullanıcı Espor kulübünün Discord sunucusuna girip banlanmak için yarıştı. ABD Ordusu Espor Kulübü’nün sosyal medya yönetimini eleştiri yağmuruna tutan kullanıcılar, kulübün yapmacık Tweet paylaşımlarında bulunduğunu düşünüyor.

Wikipedia kaynağından Amerika Birleşik Devletleri Savaş Suçları sayfasının bağlantısını sunucuya gönderen kullanıcılar, tepkilerini farklı şekillerde dile getirmekten de geri kalmadı.

Saniyeler içerisinde sunucuya girmekten yasaklanan yüzlerce Discord kullanıcısı yasaklanma anını kaydedip Twitter üzerinden paylaştı. An itibarıyla espor kulübünün sunucusuna girmek mümkün olsa da yeni mesajlar göndermeye izin verilmiyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir