Anasayfa > Blog > Jadde Kapandı mı? – Jadde Nasıl Oynanır?

Jadde Kapandı mı? – Jadde Nasıl Oynanır?

Bir zamanların en popüler dans oyunu Jadde kapandı mı? Ücretsiz MMO oyununun sunucuları erişime açık mı?

Dönemin en çok oynanan oyunlarından biri olan Jadde, çok geniş bir oyuncu kitlesini bünyesinde barındıran sunuculara sahipti. Oyuncuların farklı tuş kombinasyonlarına doğru zamanda basarak dans ettiği oyun özellikle 2010 ve sonrasında büyük bir popülerlik kazandı. Jadde oyuncuları dönemin en çok dinlenen şarkılarına eşlik edebiliyor, karakterlerini abartılı kozmetik ürünlerle tasarlayabiliyor ve açık dünyasında gezebiliyordu.

Peki Türkiye’nin MMO defterinde önemli bir sayfa açan Jadde kapandı mı? Jadde Online hala oynanıyor mu?

Jadde Kapandı mı?

jadde kapandı mı

Aslında asıl adı 5Street olan Jadde’nin Türkiye sunucusu geçtiğimiz yıllarda kapandı. Dolayısıyla oyunu aktif olarak oynayabileceğiniz yerel bir sunucu bulunmuyor. GameTurk yayımcılığıyla oynanışa sunulan yapım 2015 yılında tamamen çevrimdışı oldu.

Jadde ve 5Street

Türkiye’nin en işlek Jaddesi‘ sloganıyla bilinen MMO dans oyununun orijinal adı ise 5Street. 5Street ise hala çok küçük bir kitle tarafından oynanabiliyor. Fakat oyunun resmi internet sitesinde güvenilir bir indirme bağlantısı da yer almıyor. Diğer taraftan oyuna dair güncel videoları YouTube’da görmeniz de mümkün. Bu noktada Jadde’nin orijinal hali olan 5Street’in çok gri bir alanda yer aldığını belirtelim. Oyunun düzenli bir destek alıp almadığı konusunda da detaylı bir bilgi bulunmadığından sağlıklı bir deneyim elde edemeyeceğinizi tahmin ediyoruz.

Karakterinize kanatlar takıp quick time event sistemiyle tasarlanan dans atışmalarında yer almak oldukça keyifliydi. O döneme dönmek ve kısa bir nostalji yapmak için Jadde’ye giriş yapmak istemiş olabilirsiniz. Fakat oyunun ülkemizdeki sunucuları yaklaşık 7 yıl önce tamamen kapatıldı. Orijinal oyun ise yukarıda belirttiğimiz gibi “ölü MMO” kervanına katılmış durumda.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir