Anasayfa > Espor Haberleri > Japon Hükümeti e-Spor’un Büyümesi İçin Çalışmalar Yapıyor

Japon Hükümeti e-Spor’un Büyümesi İçin Çalışmalar Yapıyor

Japonya, e-Spor sektöründe 2025 yılına kadar ciddi bir maddi kazanç elde etmeyi hedefliyor.

Japon HükümetiThe Japan Times‘ın haberine göre e-Spordaki birtakım yeniliklerle ekonomiyi büyütmeyi planladığını açıkladı. Habere göre Japonya, 2025 yılına kadar esporda dönen paranın 285 Milyon ¥ (2.6 Milyon $) bandına ulaşmasını hedefliyor. Bu büyümeyi özel sektörün de yardımıyla yapmak istediklerini açıklayan hükümet, yıllardır espora yaptığı yatırımın artık karşılığını almak istiyor gibi gözüküyor.

japonya espor

Günümüzde e-Spor pazarının büyüklüğü aşağı yukarı 100 milyar ¥. ABD, Çin ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde ciddi bir büyüme söz konusu. Bununla beraber, Japonya’da henüz rekabetçi oyun anlayışı sektöre hakim değil. Bunun yerine, oyun sektörü daha çok mobil oyunlar ve tek kişilik konsol oyunlarının hakimiyeti altında.

Japonya Ekonomi Bakanlığı, konu hakkında gerekli çalışmaları espor sektöründe tecrübeli olan özel şirketler ve insanlarla sürdüreceklerini açıkladı. Bakanlık, özellikle reklam gelirleri ve ekipman temini gibi yollarla ekonomik bir büyüme hedefliyor.

Konami ve Bandai Namco gibi isimlerini hepimizin duymuş olduğu şirketlerin de desteğini çoktan almış olan hükümet, ilerleyen günlerde gerçekten açıklamalara paralel şekilde bir yol izleyecek mi hep beraber göreceğiz.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir