Anasayfa > Blog > Jason Voorhees Kimdir? Jason Voorhees’in Hayatı 2. Kısım

Jason Voorhees Kimdir? Jason Voorhees’in Hayatı 2. Kısım

“Küçük bir çocuğun boğulduğunu biliyor muydun? Çalışanlar ilgilenmiyordu bile! O çocuk boğulurken onlar aşk yaşıyordu! Onun adı Jason’dı. Olayın yaşandığı gün, bu kampta aşçılık yapıyordum. Jason’a her an dikkat edilmeliydi! Çünkü o iyi bir yüzücü değildi.”

-Pamela Voorhees (Friday The 13th Part 1)

Değerli okurlarımız, “Jason Voorhees Kimdir?” başlıklı blog yazımızın ikinci kısmına hoş geldiniz. Slasher filmlerin baba karakterlerinden biri olan Jason Voorhees’in bu korkutucu hikayesine kaldığımız yerden hep birlikte devam edeceğiz. Önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi bu yazımız, bolca rahatsız edici görüntü ve içerik barındırıyor. Ayrıca bu yazı Friday The 13th serisi hakkında büyük spoilerlar içermektedir. Eğer önceki yazımızı okumadıysanız, anlatılanları daha iyi anlamanız açısından bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Jason Voorhees Kimdir? Jason Voorhees’in Hayatı

Jason Yaşıyor!

Friday The 13th: The Final Chapter (1984) adlı filmde de görülebileceği üzere Jason, polis ekipleri tarafından bulunur ve incelenmesi için bir morga gönderilir. Gözlerini morgda açan Jason, bir görevliyi ve bir hemşireyi öldürdükten sonra yuvasına yani Kristal Kampı’na geri döner. Kampta bir ev kiralayan bir grup genç, doğal olarak Voorhees’in öfkesinden kaçamaz ve teker teker vahşice öldürülür. Jason daha sonra kiralanan evin yanındaki eve de sataşmak ister. O ev ise daha sonradan adını bolca duyacağımız Tommy Jarvis ve ablası Tricia Jarvis’e aittir.

Jason eve dalar ve daha küçük yaşlarda olan Tommy Jarvis’in ablasını öldürmeye çalışır. Evinde kendi çapında korkunç maskeler yapan küçük Tommy, Jason’ı daha önceden gazetelerde gördüğünü hatırlar ve dikkatini dağıtmak için altın sarısı saçlarını kazımaya başlar. Tıpkı Jason’ın çocukluğuna benzeyen Tommy, ablasını kurtarmak için Jason’ın karşısına çıkar. Kendi geçmişini ve yaşadığı travmaları hatırlayan Voorhees, biraz duraksar ve Tommy’e doğru yaklaşır. Fırsatı değerlendiren Tricia Jarvis ise yerde bulduğu kanlı palayla Jason’a bir darbe indirir ancak bu darbe yalnızca onun maskesinin düşmesine sebep olmuştur. Önceki olaylardan sonra yüzü daha çok çirkinleşmiş ve kafasına saplanan balta yüzünden kafasında kocaman bir yara vardır. Bu duruma oldukça sinirlenen karakterimiz, Tricia’yı öldürmek üzere hareket eder fakat Tommy, yere düşen pala ile Voorhees’i vahşi bir şekilde öldürür.

Jason Voorhees kimdir

Tommy Jarvis Ve Jason Voorhees Arasındaki Düşmanlık Başlıyor

Olaylardan sonra halüsinasyonlar gören Tommy, yıllar sonra akıl hastanesine kapatılır. Tek korktuğu şey ise Jason’ın geri dönmesidir. Jason’ın cesedi ise gömülmeden önce yakılmıştı. Filmin başrolü bu sefer Jason değil, onun kılığına giren bir taklitçidir. Bu yüzden bu olayları atlıyoruz.

Yaşadığı bir korkunç olay daha sonra Tommy, hastaneden kaçmayı başarır. Arkadaşını da yanına alan Tommy, Jason’ın hala yaşadığını ve bu korkularını ancak öldüğünden emin olduktan sonra yenebileceğini söyler ve Jason’ın yattığı mezarlığa giderler. Jason’ın maskesini de yanına alan Tommy, her ne kadar arkadaşının pek gönlü olmasa da bir levye ile tabutu açar. Tabutu açarken başta onları örümcek ağları karşılar fakat tabutu tamamen açtıktan sonra karşılaştıkları görüntü daha felakettir. Tabi doğal olarak tabutta Jason’ın çürümüş ve hatta kemikleşmiş cesedi vardır. Üstelik biraz da kirlenmiş diyelim. Dilleri tutulan ikili cesede bakarken, Tommy bir anda geçmişi hatırlar. Kendisinin ve canından çok sevdiği ablasının çığlıkları kafasında dönüp duruyordu.

Cinnet

Başta cesedi yakmayı planlayan Jarvis, sinirlerine hakim olamaz ve uzun bir çit parçasını cesedin göğsüne saplar. Cesetten hıncını çıkaran karakterimiz, Voorhees’in maskesini tabutun içine fırlatır ve cesedi yakmak üzere geride bıraktığı benzin bidonunu açmaya gider. İkilinin hesaba katmadığı şey ise o gün havanın kapalı olmasıydı. Çünkü şimşek tam olarak cesedin üstündeki çite çarpar ve doğal olarak büyük bir kıvılcımlanma oluşur. Bu elektiriklenme, Jason’ın kalbine enerji verir ve dirilmesine sebep olur. Telaşla cesedin yanına giden ikili, Jason’ın gövdesinden koca çiti çıkarır. Hayata dönen Voorhees, fırsat bu fırsat deyip Tommy’i  tutup tabutun içine çekmeye çalışır.

Jason Voorhees kimdir

Tommy’nin arkadaşı ise onu kurtarmak için bir kürekle Jason’ın kafasına kürekle vurur ama Jason yıldırımla dirildiği için insanüstü güçlere sahip olur. Hasar alması daha zorlaşan, darbeleri neredeyse on kat daha güçlenen ve zor ölen bir zombiye dönüşmüştür. Kafasında kürek kırılan karakterimiz sinirlenir ve Tommy’nin arkadaşını tek hamlede öldürür. Tommy, arkadaşının öldüğünü ve cesedinin Jason’ın tabutuna düştüğünü görünce deliye döner. Fakat yapacak hiçbir şey olmadığından aracına doğru koşup oradan uzaklaşır. Voorhees ise eski maskesine tekrardan kavuşur, kendisine saplanan çiti de kendine silah edinir.

Yuvaya Dönüş

Ardından yuvasına yani Kristal Kampı’na geri döner. Ya da yeni adıyla Forest Green’e. Forest Green’de çocuklar için bir eğitim kampı yapılmıştır. Jason döndüğünde kamptaki herkesi tekrardan öldürmeye başlar fakat çocuklara zarar vermez. İlk yazımızda bunun sebebini belirtmiştik. Olayları duyan Tommy, Forest Green’e doğru yol alır ve Jason’ı yok etmeye çalışır. Arkadaşı Megan Garris’in yardımıyla Voorhees’in boynuna bir zincir geçirirler ve ucuna büyük bir kaya bağlarlar. Ardından Jason’ı çocukken boğulduğu göle atarlar fakat öldüğünden emin olamazlar. Bunun üzerine Megan Garris üzerinde olduğu tekneyi Jason’ın üzerine sürer ve teknenin pervanesi Jason’ın sonunu getirir.

Bu yazımızda “Jason Voorhees kimdir?” sorusunu yanıtlamaya çalıştık.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir