Anasayfa > Espor Haberleri > Kalista LEC Bahar Playoff’larında Dikkatleri Üzerine Çekti!

Kalista LEC Bahar Playoff’larında Dikkatleri Üzerine Çekti!

2020 LEC Bahar Mevsimi playofflarında Kalista dikkatleri üzerine çekmiş belli ki. Şampiyon her maçta ya yasaklanmış ya da seçilmiş.

League of Legends oynayanlar iyi bilir ki ADC yani saldırı gücü taşıyıcı rolü oyundaki en kilit rol olarak görülür. Takım savaşları dönerken bütün takım adeta taşıyıcı etrafında etten duvar örer ve taktiklerini bunun üstüne kurarlar. Profesyonel arenada ise bunu daha bariz bir şekilde görüyoruz. Daha çok işlevselliği ön planda olan Sivir, Ashe, Caitlyn ve Kalista gibi taşıyıcılar tercih edilir ve oyun bunların üstüne kurulur.

League of Legends Hikayesine Ne Kadar Hakimsiniz?

Kalista

Geçen senelerde gerek profesyonel arenada gerekse kendi oyunlarımızda ADC damgasıyla dolanan şampiyonların üst veya orta koridorda hatta Ezreal‘ı ormanda yargı dağıtırken görmüştük. Son zamanlarda ise yeni bir akım ortaya çıktı. Invictus Gaming‘in üst koridor oyuncusu TheShy‘ın Kalista‘yı üst koridorda oynaması ve rakibini adeta yok etmesi ile bir saldırı gücü taşıyıcının da üst koridorda yer aldığını gördük.

Biz oyunlarımızda Kalista‘yı fazla görmesek bile -belirttiğim gibi- gözler onun üstünde. 2020 LEC Bahar Mevsimi playofflarında oyunların tamamında yasaklanmaya çalışıldı ve yasaklanmadığı her ekranda seçildiğini gördük. Dereceli dolaylarında ise kazanma oranı en düşük ADC‘lerden biri.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir