Anasayfa > Blog > Kare Nasıl Yapılır? # Kısa Yolu Nedir?

Kare Nasıl Yapılır? # Kısa Yolu Nedir?

Bazı sembollerin klavyemizde basit kısa yolları olsa da unutabiliyoruz, bunlardan birisi # yani kare nasıl yapılır? Gelin birlikte anlatalım.

Genellikle ‘Kare’, ‘Sayı sembolü’ ya da ‘Hashtag’ olarak anılan sembol aslında klavyemizle kolaylıkla yapabileceğimiz bir kısa yola sahip. Tek yapmamız gereken boşluk tuşunun yanında bulunan ‘alt gr’ tuşuna basılı tutarken üstte yer alan sayılardan 3’e tıklamak. Bu sayede # yapabiliriz. Ayrıca ‘ctrl’ ve boşluk tuşunun solunda yer alan ‘alt’ butonlarına basılı tutmamız ardından da 3’e tıklayarak kare sembolünü oluşturabiliriz.

Fare İmleci Nasıl Değiştirilir?

kare nasıl yapılır

Semboller Nasıl Oluşturulur?

Klavyelerimizde sık kullanılan sembollerin oluşturmanın oldukça kolay bir yolu bulunuyor. Oldukça rahat kullanabildiğimiz kısa yol kombinasyonları sayesinde günlük hayatta en bol kullandığımız noktalama işaretlerini ve sembolleri yazabiliyoruz. Peki nasıl?

Klavyedeki butonlarda eğer sembol butonun sol üzerindeyse önce ‘shift’ butonuna basılı tutup, ardından o butona basarsak, sembolü metnimize uygulayabiliriz. Eğer sembol klavyedeki butonun üstünde değil de sağ altındaysa önce ‘alt gr’ butonuna basarız ve sonrasında o butona bastığımızda işlem tamamlamış oluruz.

Şapkalı harfleri uygularken de aslında işimiz oldukça basit. Şapka butonu 3 rakamının üzerinde yer alıyor. Sembolü önbelleğe aldıktan sonra bastığımız bir sonraki harf ‘şapkalı’ bir şekilde metin editörümüze eklenecektir. Örneğin shift’e basılı tutup 3’e basarsak, ardından ‘a’ harfine bastığımızda ‘â’ şeklinde metne eklenecektir. Yani bu işlem de oldukça kolay.

Umarız bu yazımız # yani kare nasıl yapılır sorusu için aradığınız yanıtı sizin için sunabilmiştir. Eğer daha fazla sorunuz olursa yorumlarda seve seve cevaplamak isteriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir