Anasayfa > Blog > Tek Solukta Biten En Kısa PC Oyunları

Tek Solukta Biten En Kısa PC Oyunları

Tek oturuşta bitirebileceğiniz kısa PC oyunları bu yazımızda listelendi. Aşağıdaki oyunlar sürükleyicilikten taviz vermiyor ve tek solukta bitirebileceğiniz müthiş deneyimler sunuyor. 

Oyun dünyası kimi zaman kıyıda köşede kalmış, kimi zaman hak ettiği değeri görerek AAA oyunların yanına yükselmiş küçük çaplı yapımlarla doludur. Dev açık dünyalar sunan büyük oyunlar yerine çok daha rafine deneyimler vadeden bu oyunlar, tek oturuşta bitebilecek kadar kısadır. Fakat kısa oynanış sürelerine rağmen anlatmak istediklerini ziyadesiyle anlatan bu yapımlar, hayatın zor dönemlerinde yardımınıza koşan favori dizinizin rastgele bir bölümü gibidir. Bu oyunlar kimimiz için Avrupa Yakası’nın rastgele bir bölümü, kimimiz için favori kitabın en sevilen sayfası, kimimiz için de The Office’den hoş bir an kadar tatlıdır, izoledir, bizdendir.

İşte o dönemlerde açıp her şeyden uzaklaşmak ve kaçış psikolojisinin birkaç saat boyunca adeta dibine vurmak istiyorsanız, kısa PC oyunları listemize hoş geldiniz.

Flower – 2 Saat

Flower insanlığın en kadim öğretilerinden birini anlatmak için pek naif bir yol seçen, mütevazı bir oyun olarak öne çıkıyor. Bunu da layığıyla başaran ve oynayanı gözyaşlarına boğacak kadar nefis bir şekilde yapan oyun, oyunculara çiçek yaprakları olma şansı sunuyor. Doğrudur, oyuncular tek bir yaprak olarak başladıkları her macerada giderek güçleniyor; doğanın rejenerasyon gücünden nasibini alarak dünyayı yeniden yaratıyor.

En Uzun Soluklu Video Oyunu Serileri

Betonlaşmanın ve şehirleşmenin tehdit ettiği doğa, birlikten kuvvet doğar fikriyle beraber bu oyunda yeniden doğuyor. Çünkü hepimizin de bildiği gibi, otlar ve çiçekler sert asfaltın arasından da yolunu bulabiliyor.

Portal – 4 Saat

Oyun dünyasına adını altın harflerle yazdıran Portal elbette listemizin en başında yer alıyor. Portal “oyunların anlattığı hikayelerde kaybolmayı seviyorum, kafamın içinde onlarla var oluyorum” diyen herkesin oynaması gereken bir başyapıt. Portal için Valve mirasının belki de en gözde üyesi ve bulmaca oyunlarının da büyük atası diyebiliriz.

What Remains of Edith Finch – 2,5 Saat

Oyunlar sanattır argümanının en sağlam örneklerinden biri olan What Remains of Edith Finch, oyuncuları ölümle süslenmiş bir aile hatıratına davet ediyor. Her on dakikada bir sizi bambaşka bir karakterin yerine koyan oyun, şahane diyalogları ve müthiş hikayesiyle kesinlikle aklınızda kalacak yapımlardan biri olacak.

The Stanley Parable – 2 Saat

Listelediğimiz diğer kısa PC oyunları gibi olmayan The Stanley Parable ise sizi mantıksal paradoksların tam ortasına bırakıyor. Dördüncü duvarı yıkıp tekrar inşa eden ve hatta sizi ekrana bağlayarak etrafınıza duvar ören yapım, oyun dünyasında geçireceğiniz en ilginç 2 saati vadediyor olabilir.

Mantığınıza karşı uzun bir süre savaştıktan sonra sizle dansa kalkan oyun, karışık düşüncelere sahip bir şekilde ekrana kitlenmenizi sağlayacak.

Journey – 2 Saat

Geçtiğimiz yıllarda PC için Epic Games Store üzerinde çıkış yapan Journey, listedeki diğer yapımların aksine sizi kelimenin tam anlamıyla bir yolculuğa davet ediyor. Kumlu tepeler, çökmüş höyükler ve kayıp bir medeniyetin yankıları arasında geçen bu yolculuk, sizi sizden alacak ve 2 saatlik müthiş bir oynanış sürecinde bulmanızı isteyecek.

Tek bir kelimenin dahi yer almadığı oyunda müzik ve görselliğin müthiş ahengine şahit olacak ve oyunu bitirdikten sonra “en sevdiğim oyunlar” listenizi bir kez daha gözden geçireceksiniz.

FAR: Lone Sails – 2 Saat

FAR: Lone Sails listemizdeki en kısa oyunlar arasında yer alıyor. 2 saatlik meditasyonvari bir deneyim vadeden oyun, sizi uzak ve terk edilmiş diyarlarda dev aracınızla baş başa bırakıyor. Çeşitli badirelere karşı göğüs gerdiğiniz yapımda dev aracınızı kontrol etmeniz, birçok işe yetişmeniz ve yolculuğunuza devam etmeniz gerekiyor.

Sizden önce binlerce adımın altında ezilen o yollar, şimdi büyük yelkenli tankerinizin altında büyülü bir zemin haline geliyor.

GRIS – 4 Saat

Dört saatlik oynanışı ve muazzam seviye tasarımlarıyla içinizdeki taşları yerinden oynatacak mükemmel bir yolculuk vadediyor. Hiçbir şey söylemeden çok şey anlatan GRIS, sizi alıp içinizde bir yerlere götürecek.

Bu süreçte insan olmanın temellerinden biri olan keder hissiyle beraber zihninizi tek bir potada eritecek. Kısılmış sesinize rağmen haykırmak isteyeceğiniz oyunu şiddetle öneriyor, video oyun dünyasında neden kaybolmayı sevdiğinizi size bir kez daha gösterecek bu yapıma zaman ayırın diyoruz. Dört saate yakın süren oynanışı, keyifli bulmacaları, tüylerinizi diken diken eden soğuk sahneleriyle GRIS, listemizdeki en eşsiz yapımlardan biri olarak öne çıkıyor.

Kısa PC oyunları listemiz burada sona eriyor. Siz buradaki yapımlardan hangilerini deneyimlediniz? Neler düşünüyorsunuz?

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir