Anasayfa > Listeler > Kışın Tadını Çıkartabileceğiniz En İyi Oyunlar

Kışın Tadını Çıkartabileceğiniz En İyi Oyunlar

Kış biraz geç de olsa iyiden iyiye etkisini göstermeye başladı. Yurdun birçok bölgesi kara teslim olurken biz de olası kar tatillerinde oynayabileceğiniz, atmosferi ile sizleri etkileyecek en iyi oyunlar bu listemizde.

– The Long Dark

Şimdi hayal edin; sıcacık evinizde kalorifer başında kahvenizi yudumluyorsunuz, bir yandan da yarı açık pencerenizden nazlı nazlı yere düşen kar tanelerini takip ediyorsunuz. Bilgisayarınız önünüzde ve ekranda göz alabildiğine karlı bir atmosfer var. Karakterinizi bir an önce sıcak bir yere kavuşturmak tek derdiniz. The Long Dark evinizin rahatlığında size soğuk kış atmosferini iliklerinize kadar hissettirebilecek nadir oyunlardan. Unutmadan belirtelim, arada bir kafanızı gökyüzüne kaldırmayı unutmayın. Kuzey ışıklarının ne zaman ortaya çıkıp sürpriz yapacağı belli olmaz.

en iyi oyunlar

-Frostpunk

Kar çoğumuz için izlemesi ve dışarı çıkıp oynaması son derece keyifli bir hadise. Ancak soğuk bir kış ikliminde hayatta tutmanız gereken bir sürü insan olunca kar aynı zamanda sorumluluk anlamına da geliyor. Frostpunk buz gibi bir iklimde tek başınıza hayatta kalmanızı değil, topluluğunuzu kurmanızı ve onları yaşatmanızı istiyor. Şimdi gözlerinizi yağan kardan bir süre için de olsa ayırın ve hayatta tutmanız gereken insanlarınız ile ilgilenmeye başlayın.

en iyi oyunlar

-This War of Mine

This War of Mine‘ı anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır. İç savaş ortamında yıkık dökük bir eve sığınmış küçük grubunuzun tek umudu sizsiniz. Üstelik sizi zorlayan tek şey savaş ortamı da değil. Hayatta kalmak için öldürecek misiniz? Barışçı yollar ile bu olayın üstesinden gelebilir misiniz? İşin içine bir de sert kış mevsimi girince o harabe evin içindeki karakterlerin soğuktan titremelerini adeta içinizde hissedeceksiniz. ”Yeter artık, bitsin şu kış” nidalarınızı şimdiden duyar gibiyiz.

en iyi oyunlar

-Steep

Listemizin bu kısmına kadar hep hayatta kalmaya çalıştık, artık biraz eğlence vakti. Steep ile karın tadını ekranınız başında rahat rahat çıkartabilirsiniz. Türlü ekstrem kış sporundan birini seçip üzerinde uzmanlaşın ve artistik hareketler ile adeta kayak pistlerine doğmuş olduğunuzu kanıtlayın. Hem de hiç bir yerinizi kırma tehlikeniz olmadan! Bu özellikleri ile Steep kışın tadını çıkartabileceğiniz en iyi oyunlar arasında. Ha derseniz ki bunlar beni kesmez, her zaman sokağa çıkıp plastik bir leğen ile yokuştan aşağı kayma şansınız da var elbette.

en iyi oyunlar

-Subnautica: Below Zero

”Kar kış nereye kadar, yüzmek istiyorum ben” diyorsanız sizi Subnautic: Below Zero ile tanıştıralım. Ancak listemizin teması gereği burada da kış yakanızı bırakmayacak, şimdiden uyarıyoruz. Dünya gezegeninin kışını hayatınız boyunca deneyimlediniz, sıra başka gezegenlerde bu mevsimin nasıl geçtiğini görmekte. Tabi yabancı bir gezegende hayatta kalmak hiç de kolay olmayacak, bir de üzerine soğuk hava eklenince siz düşünün. Yalnızlığın dayanılmaz olabileceği bu yabancı kış gezegeninde arada bir buz yüzeyine çıkarak penguen benzeri sevimli canlıları elinizdeki sıcak çikolatanızı yudumlarken izlemek iyi bir seçenek olabilir.

en iyi oyunlar

Metro Serisi

Kar, kış, soğuk denince akla gelen ilk üç ülkeden bir mutlaka Rusya olacaktır. Rusya’nın soğuk topraklarından çıkan bu oyunda Metro tünellerinde kafanızı çıkarttığınız anda buz gibi hava yüzünüze çarpacak. Derseniz ki ”en azından başımızı sokacağımız bir metro tünelimiz var, ısınırız” üzgünüz. Metro tünelleri o karanlık, soğuk ve klostrofobik atmosferleri ile tüylerinizi ürpertecek. Bakın daha radyasyon yüzünden mutasyona uğramış türlü yaratıklardan bahsetmedik bile.

-Fahrenheit: Indigo Prophecy

Gelin biraz eskiye gidelim ve bir efsane için saygı duruşunda bulunalım. Belki günümüz oyunları ile kıyasladığımızda Fahrenheit oyuncuya çok rahat kontroller ve oynanış sunmuyor ama atmosfer yaratmak konusunda günümüzün çoğu oyunundan daha başarılı. İnce ince karın yağdığı sokaklarda dolaşırken kendinizi bir filmin içerisinde hissedeceğinizin garantisini veriyoruz.

-The Elder Scrolls: Skyrim

Aldınız elinize çayınızı, kahvenizi ve attınız kendinizi Skyrim‘in topraklarına. Kar ile kaplı olmayan alanlar bile resmen ”ben buz gibiyim” diye bağırıyor değil mi? Kuzey’in soğuk toprakları, High Hrothgar‘ın tepesine ulaşmak için aşmanız gereken karlı dağ yolu, karşınıza çıkacak buz trolleri… Bunlar bizim ilk etapta aklımıza gelenler, siz bir de oyunun uçsuz bucaksız açık dünyasında karşılaşabileceğiniz sürprizleri düşünün…

-Stardew Valley

Yine çokça gerildik, hayatta kalmak için savaştık. Ufak bir molayı hak ettik diye düşünüyoruz. Stardew Valley size tası tarağı toplayıp şirin bir köye yerleşme imkanını veriyor. Oyunda dört mevsim de uzun uzun işleniyor ancak bizim konumuz tema gereği kış. Kışın ekebileceğiniz özel bitkiler, avlayabileceğiniz özel balıklar, köyde düzenlenecek olan kış festivali falan derken bir bakmışsınız kışın gerçek dünyada geçirdiğiniz zamandan daha fazlasını kar altındaki sanal köyünüzde geçirmişsiniz. Bir de yanınıza birkaç arkadaş alırsanız değmeyin keyfinize, değil mi? Sakinleştirici yapısı ile Stardew Valley kesinlikle kışın şans vermeniz gereken en iyi oyunlar arasında.

-Max Payne

Sisli, karlı, soğuk bir atmosfer. Yakalanacak kötü adamlar, aydınlatılacak cinayetler ve akıl sağlığını korumaya çalışan bir dedektif. Kulağa bir film noir senaryosu gibi gelse de bunlar Max Payne için kullanabileceğimiz en doğru sözcükler sanıyoruz. Şehrin o pis ve karanlık sokaklarında, yağan karın altında sevdiklerinizi elinizden alan alçakları yakalamak için dolaşırken atmosfer sizi sarıp sarmalayacak.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir