Anasayfa > Listeler > Lara Croft’la İlgili Az Bilinen Gerçekler

Lara Croft’la İlgili Az Bilinen Gerçekler

Lara Croft, oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri. Peki Lara Croft karakteri nasıl ortaya çıktı? İşte Lara’nın az bilinen gerçekleri!

O bir poligon göğüs. O bir dişi protagonist. O bir efsane. Tomb Raider serisinin ağır ablası Lara Croft, oyun dünyasının en tanınan ve sevilen karakterlerinden biri. Peki Lara Croft’u ne kadar tanıyorsunuz? İşte Lara Croft’la ilgili az bilinen gerçekler.

Adı Neredeyse Laura Cruz Oluyordu

Lara Croft ismi o kadar simgeleşmiş bir isim ki, karakteri başka isimle düşünmek oldukça zor. Ancak Lara Croft’un adı neredeyse Laura Cruz oluyordu. Geliştiriciler daha sonra Lara’ya daha İngiliz aristokratı bir hava vermeye karar verdiler. Bu nedenle isim önce Lara Cruz‘a, oradan da Lara Croft’a evrildi. İsim, bir telefon rehberinden bulundu. Yani Lara Croft diye biri gerçekten var.

Karakterin adıyla beraber, geçmişiyle ilgili de önemli değişiklikler yapıldı. Croft’un Cruz’la paylaştığı ortak yönler arkeoloji doktorasına ve savaş yeteneklerini babalarından öğrenmeleri.

Lara Croft Fortnite Evrenine Dahil Oldu

Mankenlerden Daha Meşhur

Magazin dergilerinde birbirinden güzel süper modelleri görmeye alışkınız. Ancak Lara tarihin gelmiş geçmiş en büyük kapak sayısı rekorunu elinde tutuyor. Lara Croft oyun dergilerinden, finans dergilerine kadar 1000’inin üzerinde kapakta arz-ı endam etti.

lara croft bilinmeyenleri

Efsane Göğüsleri Aslında Bir Hataydı

İlk Tomb Raider oyunu çıktığı zaman, o zamanın teknolojisi oldukça kısıtlıydı. Lara için bugün 50.000’in üzerinde poligon kullanılırken, ilk prototip yaklaşlık 540 poligon içeriyordu. İlk Tomb Raider oyunundaki Lara’da göze çarpan en önemli detay ise üçgen şeklindeki göğsüsleri oldu.

Lara zaman içerisinde değişime uğrasa da, o üçgen göğüsler akıllardan asla silinmeyecek.

Müzik Albümü Var

Arkeoloji alanında uzman bir bilim insanı, maceracı ve dövüş ustası. Yeter mi, yetmez. Lara’nın on parmağındaki on marifetinden biri de şarkıcılığı. Stüdyo, karaktere olan ilgiyi farklı yerlere kanalize etmeye karar verince, Lara’ya bir de albüm yaptı. Female Icon isimli albüm oldukça kötüydü ve sadece Fransa piyasasına sürüldü. Ancak herkesin bildiği gibi, internette her şeyi bulmak mümkün. Kulaklarına pas atmak isteyenler Lara’ya mutlaka bir şans vermeli. 

lara croft

Erkek Olarak Tasarlandı

Biraz da eğri oturup doğru konuşalım. Tomb Raider serisinin gidebileceği iki yön vardı. Ya bugün olduğu gibi çok sevilecekti, ya da bir Indiana Jones çakması olarak tarihin derinliklerine gömülecek ve gömüldüğü yerden “Tarihin En Kötü Oyunları” gibi listeler için çıkacaktı.

Lara Croft karakteri aslında erkek olarak tasarlanmıştı. Baş kahraman için beş değişik erkek tasarımını değerlendiren stüdyo en sonunda kadın protagonistte karar kıldı. Bu karar onları büyük bir ihtimalle Indiana Jones çakması gölgesinden kurtaran bir adım oldu.

Üstünü Çıkarmak Yasak

Yürek hoplatan fiziği ve güçlü duruşuyla Lara bir ikon. Takdir edersiniz ki bu ikonu daha yakından görmek isteyen birçok yağız delikanlı var. Oyun dünyasının en ilginç şehir efsanelerinden biri, Lara Croft’un kıyafetlerini çıkaran bir cheat olduğu idi.

Halbuki böyle bir cheat asla yaratılmadı. Stüdyo bu işi o kadar çok ciddiye aldı ki, Lara Croft için çıplak mod yapan kişilerin yasal olarak da peşlerine düştü.

lara croft evlilik

Kısmeti Çok Açık

Lara’yı çıplak görmek isteyenleri bir noktaya kadar anlamak mümkün. Ancak bu işi daha ileri götürüp, oyun karakteriyle aile müessesesi kurmak isteyenler de oldu. Eski bir stüdyo çalışanının itirafına göre, stüdyoya günde bir düzine evlilik teklifi geliyordu. Bu tekliflerin bir çoğu elbette geyik amaçlıydı.

Catherine Zeta Jones Lara’ya Hayat Verecekti

Lara Croft karakterinin beyazperde uyarlamalarında çok çeşitli ve yetenekli oyuncuları seyrettik. Ancak bunlardan ilkinin Catherine Zeta Jones olması isteniyordu. O dönemde Angelina Jolie’ye yaşam tarzı nedeniyle patlamaya hazır bir bomba gözüyle bakılıyordu. Bu yüzden daha yumuşak başlı olan Zeta Jones rol için uygun görüldü. Ancak neticede hepimizin bildiği gibi rol Angelina’ya verildi.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir