Anasayfa > Espor Haberleri > League of Legends MSI 2020 Koronavirüs Sebebiyle İptal!

League of Legends MSI 2020 Koronavirüs Sebebiyle İptal!

Koronavirüs, son olarak iptal ettirdiği MSI 2020 etkinliğiyle birlikte bütün canlı etkinlikleri sekteye uğratmaya durmadan devam ediyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp kısa sürede dünyaya yayılan ve etkinlikleri etkilemeye devam eden COVID-19 salgını, son olarak MSI 2020 turnuvasını da iptal ettirmiş durumda. Riot Games’in küresel espor sorumlusu John Needham, konuyla ilgili yaptığı açıklamada verdikleri kararın oyuncular, takımlar, partnerler, taraftarlar ve medyanın sağlığını korumak için gerekli olduğunu düşündüklerini belirtti. Mayıstan temmuza ertelenip yapılması planlanan etkinlik, böylece bu sene için tamamen iptal edilmiş oldu.

Needham, açıklamasında bölgesel liglerin devamı için güzel yöntemler kullanıldığını, online etkinliklerin ve oyunun milyonlarca kişiye bu süreçte eğlence kaynağı olduğunu belirtti. LoL espor yönetiminin bu kararı almasının ardından liglerin yazın oluşacak boşlukta yaz mevsimi programlarına geri döneceği ve haftalık maçların desteklenmek istediği belirtildi. Riot’un ekiplerinin ortaklaşa bir şekilde farklı etkinlikler düzenlemek istediği de yapılan açıklamada oyunculara sunulan bilgilerden.

MSI’ın iptal edilmesi doğal olarak espor takipçilerinin kafasında Dünya Şampiyonası davetlerinin akıbeti hakkında sorular oluşturuyor. Yirmi dört takımın katılabileceği turnuva için davetler son yıldaki performanslara göre dağıtılıyor. Son iki yıldaki uluslararası başarılarından dolayı şampiyonaya dört takım gönderecek ligler arasında Avrupa’nın LEC’si ve Çin’in LPL’si var. Kore’nin profesyonel ligi LCK ve Kuzey Amerika’dan LCS ise turnuvaya üçer takım gönderecek. Güneydoğu Asya (PCS) ve Vietnam (VCS)’den ikişer takımın katılacağı turnuvaya birer takım gönderecek ligler ise CBLOL (Brezilya), ŞL (Türkiye), LJL (Japonya), OPL (Okyanusya), LCL (Bağımsız Devletler Topluluğu) ve LLA (Latin Amerika).

2020 dünya şampiyonası

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir