Anasayfa > Blog > League of Legends’ta Dil Değiştirme İşlemi!

League of Legends’ta Dil Değiştirme İşlemi!

Rehberimizde, oyunu anlayabildiği dil ile oynamak veya orijinal sesleri duyarak farklı bir tecrübe yaşamak için dili değiştireceklere anlattık.

Hepinizin bildiği üzere Riot Games‘in bir oyununu indirdiğinizde tarayıcınızın diline göre kendisi dil ayarı yapıyor ve buna göre şekillendiriyor. Ancak gerek Türkiye sunucusu dışında oynayan oyuncuların kendi dilinde oynamak istemesi gerekse oyuncuların orijinal seslendirmelerle oyun zevkine farklı bir hava katmak istemesi onları dil değişimine itiyor. Bu yazımızda ise bunun nasıl yapılacağını anlatacağız.

Öncelikle masaüstünüzde halihazırda bulunan League of Legends kısayoluna sağ tıklayıp “Dosya konumunu aç” adlı bölüme tıklayarak indirdiğiniz diske göre ya “Yerel Disk (C:)” ya da “D:” bölümüne giriyoruz.

Dil

Bu işlem sonrasında ulaştığımız Riot Client klasöründen geri gelip League of Legends klasörüne giriyoruz.

Dil

League of Legends klasörüne girdikten sonra önümüze çıkan LeagueClient adlı uygulama uzantısının kısayolunu oluşturup masaüstüne taşıyoruz.

Dil

Masaüstüne taşıdığımız LeagueClient kısayoluna sağ tıklayarak önümüze çıkan bölümün en altında bulunan özellikler kısmına tıklıyoruz.

Dil

Asıl işimiz ise burada. Önünüze çıkan pencerede “Hedef” kısmında bulunan “C:\Riot Games\Riot Client\RiotClientServices.exe” ibaresinin sonunda boşluk bırakarak (örneğin) “–locale=tr_TR” ekleyerek oyununuzun dilini değiştirebilirsiniz. Dil seçenekleri ve uzantıları ise şu şekilde: İngilizce için –locale=en_GB ve –locale=en_US, Portekizce için –locale=pt_BRTürkçe için tr_TRAlmanca için –locale=de_DEİspanyolca için –locale=es_ESFransızca için –locale=fr_FRİtalyanca için –locale=it_IT şeklinde yazarak oyunu bu dillerin kapsamında oynayabilir ve farklı bir tecrübe yaşayabilirsiniz.

Dil

 

 

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir Yorum

  1. windows 7de olmuyor hedef yolu değişmiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir