Anasayfa > Espor Haberleri > LoL 2020 Bahar Mevsimi Kore Şampiyonu T1!

LoL 2020 Bahar Mevsimi Kore Şampiyonu T1!

Yıllardır herkesin çekindiği ve devamlı fırtınalar estiren ekip T1, bir kez daha Kore şampiyonu olmayı başardı.

Aslında şaşırmadık. 2019’un her iki mevsiminde de Kore League of Legends Ligi (LCK) şampiyonu olan ekip, 2020’ye de şampiyonlukla merhaba dedi. 2017 ve 2018 sezonları belki onlar için sallantılıydı, zira 2017 yaz ve 2018’in her iki mevsiminde de şampiyonluğu farklı takımlara kaptırmışlardı (sırasıyla Longzhu, kingzone Dragon-X ve kt Rolster). 2019’dan itibaren toparlanan ekip, 2020’ye de gayet iyi girdi. 

Normal sezonu 4.kapattılar. Ne var ki, Kore’de normal sezon hiçbir şeyi ifade etmez. Takımlar sadece play-off’a kalabilecek seviyede oyun oynarlar. En azından son dönemde bu böyle. Şayet T1’in finaldeki rakibi Gen-G, ligi 6.sırada bitirmişti. Play-off’larda lig aşamasında olduklarından bambaşka bir halde Vadi’ye çıkan takımlar, genelde T1’in şampiyonluğuyla sonlanan bir dizi maçlar oynuyorlar diyebiliriz.

Yine tertemiz bir seri geçiren T1, Vadi’den 3-0’lık galibiyetle ayrılmayı başardı, ve 9.kez Kore’nin en büyüğü olduğunu ispatladı.

1 Milyondan Fazla Anlık İzleyici

Ayrıca bu final veri bakımından da esporun gelişmesini destekler durumda. Espor analizi yapan escharts‘ın verilerine göre LCK finalini 1 milyondan fazla seyirci görüntüledi. Turnuva online oynanmış olmasına rağmen bu sayıların gerçekten çok ciddi sayılar olduğunu söyleyebiliriz.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir