Anasayfa > Blog > LoL Arkadaş Ekleme İşlemi – League of Legends Nasıl Arkadaş Eklenir?

LoL Arkadaş Ekleme İşlemi – League of Legends Nasıl Arkadaş Eklenir?

Riot Games tarafından geliştirilen ünlü MOBA oyunu LoL kapsamında arkadaş ekleme işlemini nasıl yapabileceğinizi size yazımızda anlattık.

League of Legends oyununda arkadaşlarınızı ekleyerek birlikte oyun oynama şansı elde edebiliyorsunuz. Bunu yapmak için de çok basit bir yöntem izlemeniz yeterli olacaktır. Arkadaşınızı eklerken kendisinin gözüken ismini yazsanız da etiketiyle birlikte yazsanız da bir şey değişmeyecektir. Arkadaşınızı farklı bir Riot oyununda eklediyseniz de League of Legends’ta zaten otomatik olarak ekli gözükecektir. Dilerseniz işlemi basitçe anlatalım sizlere.

LoL Arkadaş Ekleme

  • League of Legends’ı açın
  • Sağ taraftaki “Sosyal” sekmesinde + işareti bulunan simgeye tıklayın
  • Arkadaşınızın LoL’deki ismini veya Riot ID’sini girin
  • Sağdaki “Arkadaş Ekle” butonuna tıklayın

İşlem bu kadar! Eğer işe yaramıyorsa bunu tetikleyebilecek birkaç faktör bulunuyor. Eklemek istediğiniz arkadaşınız başka bir sunucudaysa, ismi yanlış giriyorsanız veya bağlantı problemleriniz varsa arkadaş ekleme konusunda problem yaşayabilirsiniz. Bunları çözmek için de isteği göndermeden önce gereken şeyleri iyi kontrol etmeniz gerekir.

League of Legends Nedir?

League of Legends, beşe beş formatında oynanan bir MOBA oyunudur. Oyunun Sihirdar Vadisi olarak adlandırılan haritasında üç adet koridor bulunur. Bu koridorlardan ilerlemeye ve rakibin son kulesini yıkmaya çalışan her takımda “şampiyon” olarak adlandırılan farklı karakterler bulunur. Bu karakterlerin hepsinin kendine özel yetenekleri ve istatistikleri bulunur. Karakterlerin özellikleri, oynayacakları rolleri belirler. Oyuncular genelde rolleri üst koridor, orman, orta, destek ve saldırı gücü taşıyıcısı olarak ayırmaktadır. Üst koridor ve orta koridorda birer oyuncu bulunurken ormanda bir oyuncu, alt koridorda ise iki oyuncu bulunur. Alt koridordaki oyunculardan biri genelde uzak mesafeye saldırı gücüyle etkili hasar vurabilen saldırı gücü taşıyıcısı, diğeri ise kendisine yetenekleriyle destek olan destek rolüdür.

Oyunda taktikler önemli olduğu için insanlar League of Legends’ı arkadaşlarıyla birlikte oynayıp beraber strateji yürütmeyi tercih ediyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. tesekkurler arayip bulamadigim bir konuydu paylastiginiz icin tesekkurler tekrardan!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir