Anasayfa > Blog > LoL Counter (CT) Nedir? League of Legends Counter Ne Anlama Gelir?

LoL Counter (CT) Nedir? League of Legends Counter Ne Anlama Gelir?

Riot Games’in 2010’da oyuncuların karşısına çıkardığı League of Legends’ta bolca terim bulunuyor. Peki LoL counter nedir, ne anlama gelir?

League of Legends, yüzden fazla karakteri ve birçok farklı unsuruyla kendi içerisinde büyük bir terminoloji oluşturmuş durumda. Oyun kapsamında main, counter gibi birçok farklı terim bulunuyor. Yeni oyuncular da hâliyle bu terimlerin hepsine hâkim olamıyor ve araştırmaya başlıyor. Bunların arasında bolca kullanılan, oyunda hem eşyalar, hem sihirdar büyüleri, hem şampiyonlar için kullanılan “Counter” terimi ne anlama geliyor? LoL counter nedir?

LoL Counter Nedir?

  • “Karşı” anlamına gelen “Counter”, bir şampiyon karşısında iyi olan herhangi bir şampiyona, sihirdar büyüsüne veya eşyaya denir.

lol-ping-dusurme

LoL Counter Örnekleri

Örnek vermek gerekirse Morgana’yı Blitzcrank’in karşısında gösterebiliriz. En etkili yeteneği Q olan, Q yeteneğiyle rakibini kendisine çeken Blitzcrank’e karşısında iyi oynayan bir Morgana gelirse Blitzcrank çok basit etkisiz kalabiliyor. Morgana, E yeteneğiyle çekilecek olan kişiye büyü kalkanı verince Blitz’in kolu boşta kalıyor.

Başka bir örnek olarak Aatrox’un karşısına sihirdar büyüsü olarak Tutuştur, veya eşya olarak Celladın Çağrısı’nın alınmasını verebiliriz. Tutuştur yeteneğinde veya Celladın Çağrısı eşyasında bulunan Ağır Yara etkisi, etkilediği şampiyonun iyileştirme etkilerini büyük oranda azaltıyor. Bu yüzden Aatrox gibi can çalma üzerine kurulmuş olan şampiyonlar üzerinde bu etki kullanılınca karakter etkisiz kalıyor.

Bunun gibi birçok örnek, League of Legends’ta counter kavramını bizlere sunar nitelikte. Kısacası bir X’e karşı etkili olan bir Y için “Y, X’in counterıdır” veya “Y, X’i counterlıyor” diyebiliriz. Sadece League of Legends için değil, bütün stratejik oyunlar için bu kavramı kullanabiliyoruz.

League of Legends Hakkında

2010 yılında Riot Games tarafından piyasaya sürülen bedava oyun League of Legends, Dota üzerine kurulmuş bir MOBA oyunudur. Oyunda yüzden fazla karakter ve birçok oyun modu bulunmakta. Basitleştirilmiş mantığıyla yeni MOBA oyuncuları arasında hızla yayılan, Türkiye’de de kendine çok büyük bir hayran kitlesi bulan oyunun espor sahnesi de çok gelişmiş durumda.

Umarız yazımız bilgi edinmenize yardımcı olmuştur, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir