Anasayfa > Blog > LoL Main Ne Demek? League of Legends’ta Main Nedir?

LoL Main Ne Demek? League of Legends’ta Main Nedir?

Riot Games’in 2010’da oyuncuların beğenisine sunduğu oyun League of Legends’ta birçok terim bulunuyor. Peki bu LoL terimlerinden main ne demek?

League of Legends, Riot Games’in özellikle Türkiye’de çok beğenilen MOBA oyunu. Onlarca şampiyon barındıran oyunda klasik MOBA mantığı işliyor, kazanmak için rakibin ana kulesini yıkmak gerekiyor. Oyunun oynayanı ve detayı çok olduğu için de birçok terim ortaya çıkıyor. Bu terminoloji kapsamında “Main” terimi de bolca kullanılıyor. Peki bu ne anlama geliyor, LoL main ne demek? LoL’de main ne anlama gelir?

LoL Main Ne Demek?

  • “Ana” anlamına gelen “Main”, oyuncunun en çok veya en iyi oynadığı rol veya şampiyon anlamına gelir.

Yani birisi “Ben support mainim” veya “Nami mainliyorum” derse en çok oynadığı rolün destek, en çok oynadığı şampiyonun da Nami olduğunu anlayabiliriz. Yani en çok oynadığımız rolü veya şampiyonu belirtirken “Main” kelimesini kullanıyoruz. Sadece League of Legends’ta değil, karakter veya rol içeren diğer oyunlarda da aynı terimi kullanabiliyoruz. VALORANT’ta “Main karakterim Viper” gibi ifadeler kullanarak da aynı şeyi ifade edebiliyoruz.

lol-main-nedir

League of Legends Hakkında

2010 yılında Riot Games tarafından piyasaya sürülen, ülkemiz dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde büyük ilgiyle karşılanan League of Legends, MOBA oyunların en başarılı örneklerinden bir tanesi. Dota adlı oyunun temelinde kurulmuş olan haritası ve Dota’ya oranla basitliğiyle MOBA’ya yeni olan oyuncuları kendisine çeken oyunda onlarca farklı karakter bulunuyor. Oyunun espor arenası da Türkiye’de en gelişmiş espor ekosistemlerinden bir tanesi.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir