Anasayfa > Blog > LoL Ping Düşürme – League of Legends Ping Düşürme Rehberi

LoL Ping Düşürme – League of Legends Ping Düşürme Rehberi

Türkiye ve dünyanın birçok yerinde oynanan oyun LoL için ping düşürme rehberimiz umarız sorundan muzdarip olanlara yardımcı olur.

League of Legends adlı MOBA oyunu, 2009 yılında Riot Games tarafından piyasaya sürülmüş ve o zamandan beri dünya çapında bolca oynanmakta. Oyun oynarken internet problemleri sebebiyle oyun zevkinden mahrum olan oyuncular da ziyadesiyle mevcut. Siz de bunlardan biriyseniz ve LoL ping düşürme için yollar, yöntemler arıyorsanız yazımızdaki taktikleri deneyebilirsiniz.

League of Legends Hikayesine Ne Kadar Hakimsin? (TEST)

LoL Ping Düşürme Yöntemleri

Oyunda ping değerinizi düşürmenin birçok farklı yolu mevcut. Yüksek ping probleminizin kaynağı sizseniz uygulayabileceğiniz bazı çözümlerin olmasının yanısıra oyunun yapımcısı Riot Games’ten de destek alabilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan hangi yöntemleri izleyerek ping değerinizi düşürebileceğinizi sunalım sizlere.

  • Arka Plan Uygulamalarını Kapatın

İnternetinizi meşgul eden arka plan uygulamaları, ping değerinizi yükseltip oyun zevkinizi mahvedebilir.  İnternet tarayıcınızda açtığınız gereksiz sekmeler de internet bağlantınızı kötü etkileyebilir, ping değerinizi arttırabilir. Bunun için tarayıcınıza girip önemli olmayan sekmeleri kapatabilirsiniz. Sorununuza neden olan şey buysa arka planda internet tarayıcınızı, müziğinizi ve internetinizi meşgul etme ihtimali olan gereksiz şeyleri kapatmayı deneyebilirsiniz. Böylece sorunun kaynağı buysa ping değerinizi düşürmek için bir şans elde edebilirsiniz.

  • DNS Önbelleğinizi Temizleyin

DNS’inizin ön belleğinde kalmış gereksiz verileri temizlemek internet bağlantınızı ferahlatabilir. Birçoğunuz yüksek olasılıkla bu terimi bilmiyorsunuz ama sorun etmenize hiç gerek yok, yapmanız gereken çok kolay. Önce komut istemini açmamız lazım, bunun için Başlat’a veya çalıştır menüsüne cmd yazıp Enter’a tıklayabilirsiniz. Karşınıza çıkan konsola ise ipconfig -flushdns komutunu girerek ön belleğinizi temizleyebilirsiniz. Bu yol ping değerinizin biraz da olsa düşmesine yardım edebilir.

VALORANT FPS Yükseltme Yöntemleri

  • İnternete Tek Cihazdan Bağlanın

Bilgisayarınızın bağlandığı internete bağlanan farklı cihazlar varsa bu ping değerinizi arttıran faktörlerden biri olabilir. Bunu çözmek için de evde internete bağlı olan cihazların bağlantısını mümkünse kesmeniz gerekebilir. Telefonunuzun kablosuz bağlantısının geçici olarak kesmeyi deneyebilirsiniz. Böylece internet bağlantınız stabilleşebilir ve daha iyi bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz.

  • İndirmeleri Kapatın

Arka planda indirme dönüyorsa ve bunun farkında değilseniz bu oyundaki ping değerinizi etkileyen en önemli etkenlerden olabilir. Steam, Origin gibi platformlarda siz fark etmeden bir indirme veya güncelleme yapılıyorsa internetinize büyük bir yük biner ve ping değeriniz önemli oranda artar. Bunu çözmek için görev yöneticisinden çalışan uygulamalara bakıp indirme yapması muhtemel olanları bir kontrol etmeniz yeterli olacaktır.

  • Kablolu İnternetle Oynayın

Kablosuz internetle oyun deneyimi bazen çok da verimli olmayabiliyor. Sadece LoL için değil, birçok farklı oyunda geçerli olan bu durum kablosuz internet bağlantısına sahip olan birçok oyuncunun deneyimini olumsuz yönde etkiliyor. Mümkünse bir kablolu bağlantı kullanmanız ping değerinizi düşürmeye yardımcı olacaktır.

  • Riot Games İle İletişime Geçin

Elinizde olanları yapmanızın ardından ping değeriniz hâlâ sorunluysa oyunun destek ekibiyle iletişime geçip yardım isteyebilirsiniz.

  • İnternet Sağlayıcınızla İletişime Geçin

İnternet sağlayıcınızın müşteri hizmetlerini arayıp destek istemek de seçeneklerinizden bir tanesi. Durumu anlatıp yardım isterseniz sizlerin sorununu gidermeye umarız yardımcı olacaklardır.

Bahsedebileceğimiz LoL ping düşürme yöntemleri bunlardı, umarız sorununuzu çözmeye yardımcı olabilmişizdir.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir