Anasayfa > Blog > Lost Ark Haritası – Lost Ark Nerede Geçiyor?

Lost Ark Haritası – Lost Ark Nerede Geçiyor?

Lost Ark nerede geçiyor? Oyunun geçtiği fantastik dünyaya dair bilgileri derledik ve ücretsiz MMORPG’nin haritasını analiz ettik.

Yayıncılığını Amazon Games’in üstlendiği Lost Ark çıkış yaptıktan kısa bir süre sonra büyük başarılara imza attı. Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında zirveye yerleşen yapım, eş zamanlı 1 milyon oyuncu barajını geçti. Oyuncular ücretsiz MMORPG’de oyuncular beş temel sınıftan birini seçerek uzun bir serüvene atılıyor. Macerada oyuncuların yegane hedefi ise Ark adı verilen kayıp büyülü eşyaları bulmak oluyor.

Lost Ark Başlangıç Rehberi – Bilmeniz Gerekenler

Pekala, Diablo’dan ilham alan oynanışıyla başarılı MMO bileşenlerini harmanlayan Lost Ark nerede geçiyor?

Lost Ark Haritası

Lost Ark nerede geçiyor diye soran oyunculara cevabımızı hızlıca verelim. Sevilen oyun Arkesia adı verilen devasa bir dünyada geçiyor. Regulus adlı bir ilah tarafından oluşturulan diyar 11 ayrı bölgeden oluşuyor. İşte haritada oyuncuların keşfedebileceği 11 bölge:

  • Luterra
  • Tortoyk
  • Anikka
  • Arthetine
  • Vern
  • Rethramis
  • Rohendel
  • Shushire
  • Feiton
  • Punika
  • Yorn

Arkesia Hakkında

Oyunculardan geçer not alan Lost Ark, Arkesia’nın kapılarını açarak oyuncuları uzun bir maceraya çağırıyor. Yokluğun Lordu Kazeros’un istila etmek istediği Arkesia’da, The Ark adı verilen ilahi bir kalıntının yedi ayrı parçasını bünyesinde barındırıyor. Fakat büyülü gücü yüzünden kötücül güçlerin dikkatini çeken kalıntılar, Arkesia’ya da istilaya hazır bir hedef haline getiriyor.

Yokluğun Lordu Kazeros ve iblis orduları çeşitli portallar açarak mistik diyarı ele geçirmeye yemin ediyor. Dolayısıyla diyarı koruma vazifesi de çeşitli kahramanlara hayat veren oyunculara düşüyor.

Lost Ark haritası ve oyunun geçtiği yer olan Arkesia aynı zamanda tamamen zıt özelliklere sahip olan bir eş diyarla beraber var oluyor. Petrania adı verilen dünya öncekinin aksine tüm acı ve kötülüklere ev sahipliği yapıyor. Kaosun tohumlarını attığı Petrania diyarı istilanın öncüleri olan iblislerin geldiği yer olarak da biliniyor. Ücretsiz MMORPG’nin resmi bilgilendirme sayfasına ulaşarak oyunun geçtiği dünyaya dair bilgiler edinebilirsiniz. Popüler oyun her geçen gün oyuncu kitlesini artırmaya devam ediyor.

Bedava sürümün yanına çeşitli ücretli paketler ile satışa sunulan Lost Ark’ın geleceği parlak görünüyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir