Anasayfa > Blog > Lost Ark Sistem Gereksinimleri – Oyun Kaç GB?

Lost Ark Sistem Gereksinimleri – Oyun Kaç GB?

Lost Ark sistem gereksinimleri nelerdir? Ücretsiz MMORPG sistem hafızalarında kaç GB yer kaplıyor?

12 Şubat 2022 tarihinde çıkış yapan Lost Ark oyuncuları yeni bir MMORPG serüvenine davet ediyor. Ücretsiz olarak indirilebilen oyunun geliştirici koltuğunda ise Smilegate RPG oturuyor. Amazon Games tarafından yayınlanan oyun, geçtiğimiz gün Steam üzerinden erişime açıldı.

Çıkış yaptığı gibi Twitch üzerinde GTA V izlenmelerini geçen oyunun sistemsel taleplerini listeledik. Lost Ark sistem gereksinimleri nelerdir?

Lost Ark Twitch İzlenmelerinde GTA V’i Geçti

Lost Ark Sistem Gereksinimleri

Steam üzerinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz oyunun i3 seviye bir Intel işlemcisiyle minimum grafik ayarlarında oynamak mümkün. Fakat daha stabil bir deneyim elde etmek için Intel i5 seviye bir işlemciye ihtiyacınız var.

Minimum

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: Intel i3 ya da AMD Ryzen 3
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX ya da AMD HD6850
  • Boyut: 50 GB boş alan

AMD tarafında ise Ryzen 5 bir işlemciye sahip olmanız oyunda daha akıcı bir deneyim sunacaktır: NVIDIA’nın 1000 serisindeki giriş modeli olan GTX 1050 ile oyunu orta seviye grafik ayarlarında oynayabilirsiniz.

Önerilen

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: Intel i5 ya da AMD Ryzen 5
  • RAM: 16 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1050
  • Boyut: 50 GB boş alan

Lost Ark Kaç GB?

  • Lost Ark sistem hafızalarında yaklaşık en az 50 GB’lık bir alan talep ediyor.

Boyut miktarının gelecekte yayınlanacak güncellemelerden sonra değişiklik gösterebileceğini belirtelim. Yükleme yapmayı planladığınız diskte en az 70 GB boş alan olmasını öneriyoruz.

Lost Ark Başlangıç Rehberi – Bilmeniz Gerekenler

Oyuncuların Beğeni Topladı

Beta sürecinde birçok oyuncudan geçer not alan yapım Steam üzerinde bir gün gecikmeyle çıkışını tamamladı. Founder’s Pack satın alan oyuncular ise resmi çıkıştan daha erken bir şekilde Lost Ark’ı deneyim etme şansı buldu.

12 Şubat itibarıyla tüm oyuncular için erişime açılan oyun Steam üzerinde 12 binden fazla inceleme aldı. Böylece “Çoğunlukla Olumlu” notunu alan ücretsiz MMORPG son günlerde en başarılı çıkış yapan yapımlardan biri oldu.

MMORPG türünün hayranları ise New World’de yaşanan tonlarca sorundan sonra heyecanla Lost Ark’ı bekliyor. İki MMORPG’nin de yayıncı koltuğunda Amazon Games yer alıyor. New World son dönemde %70 oranında oyuncu kaybı yaşasa Amazon’un iki oyunu da Steam üzerinde en başarılı çıkış yapan yapımlardan oldu.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir