Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft Flight Simulator Boyutu Yarıya Düştü

Microsoft Flight Simulator Boyutu Yarıya Düştü

Uçuş simülasyonu severlerin bir numaralı tercihi olan Microsoft Flight Simulator boyutu yarı yarıya düşürüldü. Detaylar haberimizde.

Simülasyon türünün belki de en eski ve köklü serilerinden olan Microsoft Flight Simulator 1.0 versiyonu ile karşımıza ilk olarak 1982 yılında çıkış yapmıştı. Dönemin şartlarına göre oldukça başarılı bir simülasyon olan yapım yıllar içerisinde gelişerek günümüzde de popülerliğini korumayı başardı. Aradan geçen yıllarda karşımıza pek çok oyunla çıkan serinin son halkası ise geçtiğimiz yıl çıkışını gerçekleştirdi ve uçuş simülasyonlarına gönül vermiş oyuncular başta olmak üzere tüm oyun dünyasının gözünü üzerine çevirmeyi başardı. Çıkış yaptığı dönemde gerçekten neredeyse ayırt edilemeyen muazzam grafikleri ve detayları ile olduğu kadar kapladığı alan ile de adından söz ettiren Microsoft Flight Simulator boyutu artık yarı yarıya düşürülmüş vaziyette.

Microsoft Flight Simulator boyutu

Microsoft Flight Simulator’da Sizin de Eviniz Var Mı?

Oyuna gelen son güncelleme olan 1.16.2.0 ile göz kamaştıran yapımın boyutunu 170 GB‘tan tam 83 GB‘a düşürmeyi başarıyor. Oyun üzerinde yapılan optimizasyon çalışmalarının başarılı bir sonucu olan bu gelişme pek çok oyuncuyu da elbette ki mutlu etmiş vaziyette. Oyuna her geçen gün daha fazla yeni içeriğin eklendiğini ve hata düzeltmelerinin hala devam ettiğini düşünecek olursak yapımın boyutunda meydana gelen bu yarı yarıya varan orandaki azalma büyük bir önem arz ediyor ve optimizasyonun cihazlar için ne kadar önemli olduğunu da gözler önüne seriyor. Oyuna gelen 1.16.2.0 yamasının tek marifeti bu da değil. Güncelleme ile birlikte hava durumu ve navigasyon başta olmak üzere bir takım hatalar da düzeltilmiş durumda.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir