Anasayfa > Blog > Microsoft Flight Simulator’da Kendi Eviniz Var Mı?

Microsoft Flight Simulator’da Kendi Eviniz Var Mı?

Asobo Studio tarafından geliştirilen, uzun bir süreden sonra piyasaya sürülen Microsoft Flight Simulator’da kendi eviniz nasıl görünecek?

Oyunun hiper gerçekçi olduğunu, bütün dünyayı içerdiğini duyduktan sonra herkesin aklında tek bir soru oluştu: “Bu kadar gerçekçi bir oyunda kendi evimizi nasıl göreceğiz acaba?”

Oyunların geçtiği yerlere genelde ev sahipliği yapmayan memleketimizde oyuncular kendi oturdukları yerleri oyunlarda bulamıyorlardı. Gerçek hayattan ilham alınarak üretilmiş New York’ta geçen Spiderman oyununu oynayan, oyunda kendi evlerini bulan New Yorkluların heyecanını hepimiz kıskanmışızdır. Microsoft Flight Simulator, tam anlamıyla olmasa da bunun bir çözümünü bizlere sunuyor. Bütün detaylarıyla olmasa da kendi evinizi Microsoft Flight Simulator’da bulabileceksiniz. Peki bunu nasıl yaptılar, işin arkasındaki teknik detaylar nelerdir?

Microsoft Flight Simulator'da Kendi Eviniz

Microsoft Flight Simulator’da Kendi Eviniz Nasıl Gözüküyor?

Dünyada çok büyük, çok kalabalık olan bölgeler hariç yapay zekayla oluşturulmuş olan yerleri bizlere sunuyor Microsoft Flight Simulator. Oyunda Heathrow gibi büyük havaalanlarının yanısıra gelişmiş bölgeler de oyunun geliştiricileri tarafından elle üretilmiş, bütün detaylarına dikkat edilmiş yerler. Buraların oyundaki yansıması tıpkı gerçek hayattaki gibi olurken oyunun haritasının çok büyük bir kısmı yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş.

Bing Haritalar verilerini alıp işleyen Blackshark AI, binaların renklerini, yüksekliklerini hesaba katarak oyunda bir yansımasını oluşturuyor. Oluşan bina elle yapılmadığı için çok detaylı olmayabiliyor, ama en azından kendi evinizi aynı yerde oyunda görebiliyorsunuz. Microsoft Flight Simulator’da eviniz New York sokakları kadar özene bezene yapılmasa bile var ve sizlere açık.

Şu ana kadar imrenerek baktığımız oyunlarda tam olmasa bile bir hayalimizi gerçekleştirip, kendi yaşadığımız yeri gezebileceğiz. 349 TL olan oyunu çok pahalı buluyorsanız aylık 5 TL karşılığında Xbox Game Pass’ten oyunu indirebilirsiniz. Sistem gereksinimleri beklenen kadar olmasa da yüksek olan Microsoft Flight Simulator’ı kaldırabilen bir bilgisayarınız yoksa maalesef buna bir çözüm bulamıyoruz. Herkese iyi uçuşlar!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir