Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Microsoft’tan Xbox Hatası Bulanlara Hediye Kampanyası
xbox

Microsoft’tan Xbox Hatası Bulanlara Hediye Kampanyası

Microsoft, Xbox Bounty Program ile Xbox Live ağında güvenlik açığı bulan kişilere 20.000 dolara varan ödüller vereceğini sitesindeki açıklamayla duyurdu.

Kötü niyetli insanlar arttıkça siber güvenliğin önemi de gün geçtikçe artıyor, bunun için de firmalar güvenliğe önem veriyor. Bunun en yeni örneğini ise Microsoft’un başlattığı ödül programında görüyoruz.

“Xbox Bounty Program oyuncuları, güvenlik araştırmacılarını ve dünyanın dört bir yanından insanları Xbox Live ağında güvenlik açıklarını bulup bunları Xbox takımı ile paylaşmaya çağırıyor. Kurallara uygun bir şekilde teslim edilen güvenlik açıkları 500 ve 20.000 dolar arasında bir ödül kazanmaya uygundur.”

İkramiyeler, Microsoft’un durumun ağırlığına bağlı olarak vereceği takdir kapsamında verilecek. Güvenlik açıklarının önem durumu ve türü için kazanılacak ödül miktarı, ödüllendirilecek durumlar ve daha birçok detay paylaşılan yazıda belirtiliyor. Microsoft’un programın detaylarını açıkladığı yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

xbox

Microsoft dışındaki firmaların da düzenlediği ikramiye programları var tabii ki. Nintendo’nun hata avlama programında da 20.000 dolara kadar varan ikramiyeler kazanabilirken Sony’ninkinde ise teşekkür amaçlı verilen bir tişört elde edebilirsiniz. Karar ne kadar kolay olsa da tamamen size kalmış 🙂

En güncel oyun haberleri için bizleri takipte kalın, iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir