Anasayfa > Blog > Minecraft Elmas Bulma Rehberi – Minecraft Elmas Nasıl Bulunur?

Minecraft Elmas Bulma Rehberi – Minecraft Elmas Nasıl Bulunur?

Mojang’in popüler sandbox oyunu Minecraft kapsamında elmas bulma işleminde zorlanıyorsanız bu rehberimizden yardım alabilirsiniz.

Minecraft, yıllardan beri piksel grafikleriyle dalga geçilmesine rağmen dünyanın en çok oynanan oyunlarından bir tanesi. Herkesin bir dönem oynadığı, ara sıra geri döndüğü bu oyun, birçok farklı oyun moduyla oyuncuları kendine çekiyor. Minecraft’ta yapabileceklerinizin sınırı olmaması da oyunu popüler kılan faktörlerden sadece bir tanesi.

Minecraft oyununu hayatta kalma moduyla oynayan oyuncular, elmas bulma konusunda zorluk yaşayabiliyorlar. Sizin de bu konuda aklınızda sorular varsa rehberimizi kullanarak yardım alabilirsiniz.

minecraft sistem gereksinimleri kaç gb

Minecraft Elmas Bulma

Minecraft’ta elmasa ulaşabilmeniz için birçok yol bulunuyor. Bunlardan en pratik olanı ise tabii ki madende elmas bulmak. Gelin bunu nasıl yapabileceğinize bakalım. Ardından da sandıklardan çıkan elmaslardan bahsedelim.

Minecraft Elmas (Diamond) Nasıl Bulunur?

Minecraft’ta elmas bulabilmeniz için belli bir yükseklik seviyesinin altında olmanız gerekiyor. F3’e bastığınızda sol üst tarafta çıkan koordinatlardan Y’ye dikkat edin. Y değerinin, yani yüksekliğinizin 5-16 aralığında olduğuna emin olun. Elmaslar, sadece bu aralıkta çıkacaktır. Elmasları görme olasılığınızı en üste çıkarabilmek için Y=9-12 seviyesi arasında şerit kazabilirsiniz.

Şerit kazmak ise gayet kolay bir yöntem. Belirli yükseklik seviyesine inmenizin ardından önünüzü dümdüz kazarak karşınızdaki madenleri ortaya çıkarabiliyorsunuz. Bunu yaparken lava düşmemek için kazdığınız blokların birkaç adım arkasından geldiğinize emin olun. Yanınıza meşale almayı da unutmayın. Bu yöntem sayesinde mağarada ölme olasılığınız az, geldiğiniz yere dönmeniz ise gayet kolay olacaktır. Kazdığınız şerit boyunca karşınıza çıkan elmasları alarak zenginliğinize zenginlik katabilirsiniz.

minecraft elmas bulma
Y=11 seviyesinde bulunan elmaslar

Eğer iki veya üç kişi maden kazıyorsanız aranızda iki veya üç blok boşluk olduğundan emin olun. Çünkü zaten göreceğiniz bir bloğu iki kişi birlikte görmeniz size hiçbir şey kazandırmayacaktır. Aynı zamanda madenlerin birkaç blok (chunk) halinde çıkması da üç boşluk kullanmanız için geçerli bir sebep olarak görülebilir.

Elmas kazarken en az demir kazma kullandığınıza emin olun. Demir kazmanın altındaki herhangi bir kazma, kırdığınız elmasları size geri vermeyecektir.

Minecraft’ta elmasların belli madenlerle birlikte çıktığına veya lavın yanında bulunduğuna dair bazı söylentiler bulunuyor. Fakat Minecraft’ın Fandom sayfasında böyle bir bilgi yok. Bunun için bunların büyük ihtimalle rastlantı olduğunu, istatistiksel olarak en güvenilir yöntemin şerit kazmak olduğunu belirtelim. Mağaralarda gezinerek de elmas arayışınızı sürdürebilirsiniz.

Minecraft Kodları

Minecraft Elmas (Diamond) Kaçıncı Katta Bulunur? (Minecraft Elmas Koordinatları)

Elmas, Minecraft’ta maden bloğu olarak Y 5-16 arasında bulunuyor. Yüksekliğinizi, yani Y değerinizi 9-12 arasında ayarlayarak elmas aramanız yararınıza olacaktır.

Minecraft Sandıklarda Elmas Bulma

Elmasları madende bulmak zorunda değilsiniz, çünkü oyunda çıkan birçok yapıdaki sandıkta da elmas bulunuyor. Köy, batık gemi, Nether kaleleri gibi birçok yapı, düşük ihtimalle de olsa elmas içeren sandıklar barındırabiliyor. Fakat bu yöntemle elmas elde etmeniz oldukça zor, çünkü yapıları bulmak da zor, yapının içinden elmas çıkması da. Maden yapmanızı öneririz.

Umarız aklınızdaki “Minecraft elmas nasıl bulunur?” sorusunu cevaplayabilmişizdir. Sorularınız varsa yorumlar kısmından bizlerle belirtebilirsiniz, severek yardım ederiz. İyi oyunlar.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir