Anasayfa > Oyun Haberleri > Minecraft Güney Kore Tarafından R-Rated İlan Edildi

Minecraft Güney Kore Tarafından R-Rated İlan Edildi

Minecraft Güney Kore R-rated oyun listesine girmeyi başardı. Duruma tepki gösteren hayranları ise hükümete bir imza kampanyası başlattı.

Dünyanın en vanilya oyunlarından biri olan Minecraft Güney Kore hükümetinin filtrelerine takıldı. Oyunu R-rated ilan eden hükümet, oyunculardan da büyük tepki topladı. Bir imza kampanyası başlatan Minecraft oyuncuları, an itibariyle 95.000 imzaya ulaşmayı da başardı. Dilekçe metnindeki açıklama ise, oldukça mantıklı ve göz doldurucu.

Minecraft Işınlanma Kodu Nedir? – Minecraft Komutları

İmza kampanyasında oyuncular, Güney Kore hükümetine Çin’e benzer uygulamalar izlemekle eleştirdi. Geliştirdikleri filtre sisteminin dünyanın hiçbir yerinde uygulanmadığını ve bu standartların Koreli oyunculara zarar verdiğini de sözlerine eklediler. Oyuncular, R-rated oyunları oynamak isteyen çocukların kendini başka ülkede gösterme ve ebeveyn hesabı kullanmak gibi basit yollarla bu filtreleri elimine ettiğini, dolayısıyla bu davranışların göstermelik olduğunu ısrarla vurguladı. Dilekçe metninde, çocukların oyun kontrolünün ancak bu konuda eğitim verilerek giderilebileceğinin altı çizildi.

Güney Kore, “Sindirella Yasası” adındaki bir düzenleme ile, çocukları zararlı oyunlardan korumayı amaçlıyor. Ancak dilekçe metninde de belirtildiği gibi çocuklar bu yasakları delmenin yollarını son derece kolay şekilde buluyor. Aslında yasa da çocukların iyiliğini gözetiyor. Oyunlara belirli notlar vererek, erişim zamanlarını ve girişleri kontrol etmeyi amaçlıyor. Dünyanın her yerinde hükümetler benzer şeyleri yapıyor, ancak bu denkli işlevsiz bir sistem tercih edilmiyor.

Minecraft At Evcilleştirme Yöntemi – At Nasıl Evcilleştirilir?

İmza kampanyasının başarılı olup olmayacağını önümüzdeki günler gösterecek. Şu anda bilinen bir şey varsa, Koreli oyuncuların sonuna kadar haklı olduğu ve haklarını son derece mantıklı ve saygılı bir şekilde savundukları.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir