Anasayfa > Blog > Minecraft Işınlanma Kodu Nedir? – Minecraft Komutları

Minecraft Işınlanma Kodu Nedir? – Minecraft Komutları

Minecraft ışınlanma kodu nedir ve nasıl kullanılır? Oynanış sürecinde büyük kolaylık sağlayan ışınlanma komutuna bu yazımızda yer verdik.

Oyun dünyasının gözdesi olan Minecraft oyuncuları bloklardan oluşan uçsuz bucaksız bir diyara davet ediyor. Yapım aynı zamanda farklı oyun modları sayesinde oldukça çeşitli bir deneyim de sunuyor.

Dileyen oyuncular /gamemode creative ya da /gamemode 1 komutuyla yaratıcı modda harikalar yaratabiliyor. Diğer oyuncular da /gamemode 0 veya /gamemode survival komutuyla hayatta kalma deneyimini tercih ediyor.

Minecraft Kodları – Admin Komutları Listesi

Arkadaşlarınızla oynadığınızda çok daha keyifli saatler sunan oyunda birçok komut bulunuyor. Bazı Minecraft komutları aracılığıyla yağmur ve kar yağışını önleyebiliyor, arkadaşlarınızın yanına ışınlanabiliyor ya da onların yanınıza hızlıca gelmesini sağlayabiliyorsunuz.

Minecraft Yağmur Kapatma Kodu Nedir?

Peki Minecraft ışınlanma kodu nedir? Oyunda kullanabileceğiniz en işe yarar ışınlanma komutlarını yazımızda listeledik.

Minecraft Işınlanma Kodu

Minecraft’ta birden çok ışınlanma kodu olduğunu belirtmekte fayda var. Özellikle son sürümlerde diğer oyuncuların yanı sıra belirli konumlara da bu komutlar aracılığıyla ulaşmak mümkün.

/tp [hedef] 

Bu komut için en temel Minecraft ışınlanma kodu diyebiliriz. Oyundaki bir arkadaşınızın yanına ışınlanmak için hedef kısmına arkadaşınızın oyundaki adını yazmanız yeterli olacaktır.

/tp [x y z] ya da /teleport [x y z]

minecraft ışınlanma kodu

Bu ışınlanma komutu aracılığıyla Minecraft’ta dilediğiniz koordinata ışınlanabilirsiniz. Koordinat bilgilerini ise F3 tuşuna bastığınızda karşınıza çıkacak olan pencereden elde edebilirsiniz.

/tp [hedef] [x y z] ya da /teleport [hedef] [x y z]

Bu komut sayesinde sunucudaki bir oyuncuyu belirlediğiniz koordinatlara ışınlayabilirsiniz. Hedef kısmına kendi adınızı yazarak belirlenen koordinatlara ışınlanmak da mümkündür.

/tp [hedef 1] [hedef 2] 

Bu ışınlanma kodu ise oyuncuları birbirlerine ışınlamanıza olanak tanır. Örneğin bir arkadaşınız madende mahsur kaldı ve diğer arkadaşınız onun yanına hızlıca gitmek istiyor. Bu noktada önce ışınlanacak kişiyi yazmak şartıyla yukarıdaki kodu girebilirsiniz. Böylece adı ilk yazılan kullanıcı diğerinin yanına ışınlanacaktır.

Minecraft Mansion Işınlanma İşlemi

minecraft ışınlanma kodu

Minecraft fortress, endcity, igloo, mansion, monument, mindshaft ve benzeri birçok özel bölgeye sahip. Bu konumlarda çeşitli maceralara atılmak ve yeni ganimetler elde etmek de mümkün.

  • Bu bölgelere ışınlanmak için izleyeceğiniz adımları listeledik.
  • T’ye basarak sohbet kısmına /locate kodunu yazın.
  • /locate yazdıktan sonra boşluk bırakın ve gitmek istediğiniz bölgeyi ekleyin. Örneğin /locate mansion yazmanız halinde oyun size en yakındaki mansion için konum bilgisi verecektir.

Yeşil olarak renklendirilmiş koordinasyonlara tıkladıktan sonra oyun sizi o bölgeye ışınlayacaktır.

Minecraft Komutlarında Çalışmama Hatası

Fakat bu kodları kullanabilmek için sunucu üzerinde yetki sahibi olmanız gerektiğini de ekleyelim. Eğer arkadaşlarınızın kurduğu bir sunucuda oynuyorsanız arkadaşınızdan size /op komutu aracılığıyla operator yetkisini vermesini rica edin. Eğer panel sahibi sizseniz panelde yer alan yazı kutucuğuna/op [oyuncu adı] kodunu yazarak yetki alabilirsiniz. Örneğin:

  • /op [savebutonucrafter]

Bir diğer nokta ise yeni bir dünya oluşturmadan önce hilelere izin veren seçeneği işaretlemeniz olacaktır. Buna rağmen komutları kullanamıyor ve yetkinizin bulunmadığına dair bir uyarı alıyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

minecraft komut çalışmama hatası

  • ESC tuşuna basarak oyun menüsüne dönün.
  • Yerel Ağda Paylaş seçeneğine tıklayın.
  • Dilediğiniz oyun modunu seçin ve Hilelere İzin Ver ayarını Açık hale getirin.
  • Yerel Ağ Dünyası Başlat seçeneğine tıklayın.

Böylece Minecraft kodları kullanıma açık hale gelecektir. Bu ayarı yaptıktan sonra kendi dünyanızda çeşitli komutları kullanabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar dileriz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir Yorum

  1. Merhaba hocam benim bir sorum olacaktı. Mesela birisi belirli bir yere gitti diyelim. O yere gidince komut bloğuyla onu başka biryere ışınlamak istiyorum bunu nasıl hangi blokla yaparbilirim? Komut bloğunda redstone yineleme vs. İle beraber söylerseniz sevinirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir