Anasayfa > Blog > Minecraft Yağmur Kapatma Kodu Nedir?

Minecraft Yağmur Kapatma Kodu Nedir?

Minecraft yağmur kapatma kodu ile oyundaki iklimi kontrol ediyor ve pratik komutlar sayesinde dilediğimiz ayarlamaları yapabiliyoruz.

Minecraft’ın küplerden ve piksellerden oluşan dünyası belirli aralıklarla yağmurlar altında kalabiliyor. Yüksek yerlerde bulunduğunuzda kar yağışına dönüşen bu durum yer yer performansı sekteye de uğratabiliyor. Neyse ki birçok oyuncunun pek hazzetmediği bu sorun Minecraft yağmur kapatma kodu ile önlenebiliyor.

Hava durumunu değiştirme komutlarını listelemeden önce kodların farklı sürümlerde değişiklik gösterebileceğini ve her versiyonda işe yaramayabileceğini belirtelim. Aynı zamanda bu modlar yağmur ve kar yağışını sadece geçici bir süreliğine durduruyor. Maalesef Minecraft’da bu özelliği tamamen kapatmamızı sağlayabilecek bir kod henüz bulunmuyor.

Minecraft Yağmur Kapatma Kodu

/toggledownfall T’ye basarak sohbet penceresini etkinleştirdikten sonra bu kodu yazarak yağmur ve kar yağışını durdurabilirsiniz. Fakat bir süre sonra yağışların tekrar başlayacağını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla kodu belirli aralıklarla yazmanız gerekebilir.

/weather clear [süre] – Minecraft’ın yeni sürümlerinde geçerli olan bu komut da yağışları geçici olarak durdurmamızı sağlıyor. Süre yazan kısımdaki parantezleri silebilir ve temiz havanın ne kadar süreceğini belirleyebilirsiniz.

Örneğin sohbet penceresine /weather clear 15 yazmanız durumunda hava 15 saniyeliğine yağmursuz duracaktır. Bununla beraber /weather yazdıktan sonra rainy yazarak tekrar yağmur yağdırabileceğinizi ya da thunder yazarak şimşeklerin çaktığı bir hava durumuna geçiş yapabileceğinizi de belirtelim.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir