Anasayfa > Blog > Minecraft At Evcilleştirme Yöntemi – At Nasıl Evcilleştirilir?

Minecraft At Evcilleştirme Yöntemi – At Nasıl Evcilleştirilir?

Minecraft at evcilleştirme yöntemi nedir? Minecraft’ın devasa diyarında ulaşımı kolaylaştıran atlar nasıl evcilleştirilir?

Minecraft’ın her yeni sürümde genişleyen dünyasında birçok hayvan bulunuyor. Geçtiğimiz sürümlerde oyunun canlılar dünyasında yerini alan atlar Minecraft oyuncularının en sevdiği moblardan biri oldu diyebiliriz. Peki Minecraft at evcilleştirme yöntemi nedir? Atınızı dilediğiniz gibi sürmek için ihtiyacınız olan malzemeler nelerdir?

Minecraft At Evcilleştirme Adımları

minecraft at evcilleştirme

Atlar genelde düzlük alanlarda ve kır biyomunda bulunur. Evcilleştirmeye çalışırken atınıza yanlışlık vurmamak için silahlarınızı envanterinize koymanızı öneririz.

  • Evcilleştirmek istediğiniz ata yaklaşın ve imleci atın üzerine getirerek sağ tıklayın.
  • Ata kısa bir süreliğine bineceksiniz. Fakat at sizi hemen üzerinden atacaktır.
  • Sizi attıktan sonra tekrar sağ tıklayın ve atın üstüne binin. Bu işlemi at sizi atmayana dek tekrarlayın.
  • Kısa süren bu tekrarlama işleminden sonra at size alışacak, fakat henüz bir eyer takmamış olduğunuzdan dolayı hareket etmeyecektir.
  • At üstündeyken envanterinizi açın ve eyeri takın.

Böylece at evcilleştirme işlemini tamamladınız. Daha sonra bir isim etiketiyle bineğinize bir isim verebilir ve haritayı dilediğiniz gibi gezebilirsiniz.

Eyer Nasıl Bulunur?

Oyunda eyer üretmek maalesef mümkün değil. Fakat çeşitli zindanlara ve kalelere giderek bir eyer bulabilirsiniz. Atınızı istediğiniz gibi sürmenizi sağlayan bu eşyayı denize olta atarak edinmeniz de seçenekleriniz arasındadır.

Minecraft İskelet At Evcilleştirme Yöntemi

Oyundaki bir diğer binekler olan iskelet atlar da evcilleştirilebilir hayvanlar arasında yer alır. Fakat bu atları dilediğiniz gibi sürmek için doğal olarak oluşmaları gerekir. Dolayısıyla bir spawn yumurtası ile getirdiğiniz iskelet atı evcilleştirmeniz mümkün değildir.

  • Atların bolca bulunduğu bir bölgeye gidin ve şimşek çakmasını bekleyin. Envanterinizde bir eyer olması gerektiğini unutmayın.
  • Şimşek bir ata isabet ettikten sonra atın iskelet ata dönüştüğünü görebilirsiniz. Fakat bu noktada iskelet atları süren okçulara da dikkat etmelisiniz.
  • İskelet okçuları alt ettikten sonra atın yanına gidin ve imleci üzerine getirerek sağ tıklayın.
  • İskelet atlar normal atlar gibi sizi sürekli sırtından atmayacaktır. Atın üstündeyken envanteri açıp eyeri takın.

Eyeri taktıktan sonra iskelet atınızla dilediğiniz yere yolculuk edebilirsiniz. Atlarınızın canının azalması halinde çeşitli yiyecekler vererek canlarını artırabilirsiniz. İki atı yan yana getirerek çiftleştirmeniz de mümkündür.

Minecraft Yağmur Kapatma Kodu Nedir?

Böyle olunca yan yana gelen ve evcilleştirilmiş olan atların üzerinde kalpler çıkacaktır. Birkaç saniye sonra ortalarında bir tay görebilirsiniz. Minecraft at çiftleştirme sürecinin ancak 5 dakika arayla yapılabileceğini de not edelim.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir