Anasayfa > Blog > Minecraft Java Edition İle Windows 10 Edition Farkları Nelerdir?

Minecraft Java Edition İle Windows 10 Edition Farkları Nelerdir?

Hangi Minecraft’ı almalıyım sorusu ise Minecraft severler tarafından sıkça sorulan bir sorudur. Minecraft Java Edition ile Windows 10 Edition adında iki farklı sürüm mevcut olduğundan dolayı oyuncular bu sürümlerin farklılıklarını ve hangisinin alınması gerektiğini haliyle bilmek istiyor. Minecraft satın almayı düşünüyorsanız ve sizde bu ikilem arasında kaldıysanız hiç merak etmeyin, bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Hangi Minecraft’ı Almalıyım?” sorusunu olabilecek en detaylı şekilde cevaplandıracağız.

Öncelikle kısaca oyun hakkında biraz bilgi verelim.

Minecraft, MarkusPersson yani bilinen oyun içi adıyla “Notch” tarafından geliştirilen ve 18 Kasım 2011 tarihinde herkes için oynanılabilir olarak piyasaya sürülen bir video oyunudur. Minecraft oyununda amacımız “END” dünyasına giderek ejderhayı öldürüp oyunu bitirmektir. Oyunun amacı bu kadar basit fakat içeriği kesinlikle bundan çok daha zordur, emin olabilirsiniz.

Minecraft’ta bulunan eşyaların nasıl yapıldığını veya nasıl kullanıldığını öğrenmeniz hiçte kolay olmayacaktır ama merak etmeyin bunları öğrenirken zorlanmayacak aksine fazlasıyla eğleneceksiniz! Minecraft’ın yayımcı rolünü üstlenen “MojangStudios” yine tanıdığımız bir isim olan, oyunun yapımcısı MarkusPersson’a aittir. Minecraft 2014 yılında Microsoft tarafından satın alınmıştır ve günümüzde Minecraft’a hala Microsoft sahiplik yapmaktadır.

Java Edition İle Windows 10  Edition Arasındaki Farklar

Minecraft Java Edition ile Minecraft Windows 10 Edition arasında çeşitli farlar mevcuttur. Söz konusu olan farkları sizin için kolay anlaşılabilir bir şekilde derledik ve listeledik. İçeriğimizi okumaya devam ederek bu farklar hakkında bilgi sahibi olabilir ve kendiniz için en doğru Minecraft sürümünü tercih edebilirsiniz.

minecraft-surum-farkliliklari-neler

Modlar

Her iki Minecraft sürümü de modları desteklemektedir. Ek olarak Java sürümünde ki modlar Windows 10 sürümünde ki modlara nazaran hem çok daha fazla hem de çok daha kalitelilerdir. Windows 10 sürümünün aslında mobil cihazlar içinde tasarlandığını unutmamak gerek. ☺

Kontroller

Söz konusu olan her iki Minecraft sürümü klavye ve fare kontrollerini desteklemektedir. Java sürümü ne yazık ki gamepad desteğini oyunculara sağlamamaktadır. Yani eğer Minecraft oyununu hayatınız boyunca oyun konsollarında oynamışsanız ve artık bilgisayarda oynamaya karar vermişseniz Java sürümünde gamepad aracılığıyla Minecraft oynayamazsınız. Windows 10 Edition gamepad desteği sağlayan tek Minecraft sürümüdür.

Not: Biliyoruz ki mevcut kurlardan dolayı oyunun premium sürümü oldukça pahalıya gelmektedir. Sizler için yaptığımız analiz sonucunda en uygun minecraft premium hesap minecraft kurdu sitesi olarak karşımıza çıktı. Buradaki hesapların hem fiyatları uygun hemde anında teslim ediliyor. İncelemenizi öneririz.

Crossplay

Crossplay, çapraz platform anlamına gelmektedir. Yani konsoldan oynayan birisi ile telefondan veya bilgisayardan Minecraft oynayan birisi aynı sunucuda eş zamanlı bir şekilde oynayabilir. Bu olaya Crossplay denmektedir. Windows 10 Edition sürümüne sahipseniz arkadaşınız ile telefon veya konsol fark etmeksizin onunla beraber eş zamanlı Minecraft oynayabilirsiniz. Java Edition ne yazık ki Crossplay özelliğini oyuncularına sunmamaktadır.

Güncellemeler

Java Edition yeni güncellemeleri ilk alan platform olma özelliğiyle her oyuncunun odak noktasıydı fakat Mojang’ın her iki Minecraftsürümününde aynı anda güncellemeleri almayı hedeflemesiyle bu odak noktası bütün popülerliğini bu konuda yitirdi. Her iki Minecraftsürümüde güncellemeleri aynı anda alır, bu yüzden bu konuda avantajlı bir sürüm yoktur.

Sistem Gereksinimleri

Windows 10 Edition sistem gereksinimleri bakımından birçok bilgisayarın kaldırabileceği ve rahatlıkla oynatabileceği bir Minecraft sürümüdür. Java Edition ne yazık ki donanımsal olarak düşük bilgisayarlar için kelimenin tam anlamıyla kabus niteliğindedir, bilgisayarınız eski ve iyi bir donanıma sahip değilse Windows 10 Edition çok daha mantıklı bir seçim olacaktır.

3. Parti Eklentiler

Java sürümünde birçok 3. parti eklentilere izin verilirken ne yazık ki Windows 10 sürümünde bu eklentilere izin verilmemektedir. Optifine ve optimize sunucular gibi birçok 3. parti eklentiler sayesinde Java sürümü Windows 10 sürümüne nazaran çok daha avantajlı bir hale gelmektedir.

Söz konusu olan bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Hangi Minecraft’ı Almalıyım?” sorusunu en ufak detayına kadar cevapladık. Umarız ki içeriğimizi okuyan her oyuncu hangi Minecraft sürümünü alması gerektiğini kendi başına seçebilecek bilgiye sahip olmuştur. Minecraft oyunu veya içeriğimiz hakkında merak ettiğiniz her türlü şeyi bize sorabilirsiniz. En doğru cevabı sizinle olabilecek en kısa sürede paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bütün okurlarımıza ve Minecraft severlere iyi oyunlar dileriz!

ayrıca bu yazı da ilginizi çekebilir >Mojang 2 Yeni Minecraft Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir