Anasayfa > Blog > Mobil Oyunculuk, Ev Konsollarını Bitiriyor Mu?

Mobil Oyunculuk, Ev Konsollarını Bitiriyor Mu?

Sevgili oyuncular, son zamanlarda popüler olan mobil oyunculuk devri, ev konsollarını bitirebilir mi sizce? Bu yazımızda kendi fikirlerimi ve tahminlerimi açıklayacağım. Hemen başlayalım isterseniz.

Konsol savaşlarında belirlenen sonuca göre 2019 yılında en çok satan konsolun Nintendo Switch olduğunu öğrendik. Bunun en büyük etmeni, konsolun rahat kullanımı olduğu aşikar. Televizyonunda oynadığınız oyunu sokakta, otobüste, dolmuşta, trende oynayabiliyorsunuz. Üstelik kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Birçok yönden kullanışlı olan Nintendo Switch, liderliğe alışmış Playstation ve Xbox’u solluyor. Bu durumda oyuncuların aklına şu soru geliyor. “Mobil oyunculuk, konsol oyunculuğunu bitirecek mi?” Evet Nintendo Switch de bir ev konsolu fakat aynı zamanda el konsolu da olabildiği için ister istemez mobil bir sistem oluyor. Zamanında Nintendo Switch’in ataları Playstation Vita ve PSP de Nintendo Switch ile aynı planları düşünüyordu. Fakat gelin görün ki bu konsolları tabiri caizse sallayan dahi olmadı. Tahminimce Sony sırf bu yüzden Nintendo reise birazcık sinirli. Mobil oyunculuğun tutulmasının diğer bir sebebi ise oynama kolaylığı sevgili okurlar.

mobil oyunculuk

Bol Bol Kartuş ve Uygulamalar

PC veya konsollardan oyun oynayacaksanız indirmesi, kapladığı alana göre süresi gibi sorunlara mobil oyunculukta veda ediyorsunuz. Çünkü Nintendo Switch’de kartuşlar, mobilde ise “tak” diye oyuna giriş yapabiliyorsunuz. Çünkü oyunların boyutları çok düşük. Evet sizlere 4k, 60 fps, 1080p gibi değerleri sunmayacak. Hatta sevdiğiniz bazı oyunları da bulamayabilirsiniz. Yavaş yavaş Nintendo Switch’in kütüphanesi büyüyor gerçi. Hafıza sorunu, koleksiyoncuysanız kartuş bulması zor olacak oyuncular için. Nintendo Switch o yönden biraz “karın ağrısı” diyebiliriz. Mobil cihazlarda ise çok ufaktan başladılar diyelim. Ama bu sefer de elinizde istediğiniz yerde oyun oynama imkanı sunuluyor bize. Evet sevgili tuvalet sever reis. Bu oyunları tuvalette de oynayabileceksiniz. İşi duşa kadar çıkarmayın da ne yaparsanız yapın. Bu sebeplerden ötürü hazır Stadia da çıkmışken yavaş yavaş konsollarımızı rafa kaldıracağız gibi gözüküyor. Bundan beş sene sonra büyük ihtimalle de öyle olacak.

Evet efendim bir yazımızın daha sonuna gelelim artık. Mobil oyunculuk, konsol oyunculuğunu (PC oyuncuları kızmasın o da dahil abisi.) bitirecek mi? İmkanınız olsa hangisini tercih edersiniz? Fikirlerinizi yorumlar kısmına yazabilirsiniz tartışırız, muhabbet ederiz, tatlı bir ortam yaratırız. Herkese iyi oyunlar. Esen kalınız!

 

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir