Anasayfa > Blog > Mount & Blade II: Bannerlord Birlik Sayısı Arttırma Rehberi

Mount & Blade II: Bannerlord Birlik Sayısı Arttırma Rehberi

Mount & Blade II: Bannerlord birlik sayısı arttırma rehberimiz ile ordunuzu genişletebilirsiniz. Bannerlord birlik kapasitesi nasıl artırılır? 

Yaklaşık bir yıl önce erken erişim sürecine giren Mount & Blade II: Bannerlord her hafta güncellenmeye devam ediyor. Bu süreçte oyun performansını büyük oranda stabil bir hale getirdi ve içerik tarafında da daha sağlam bir zemin kazandı diyebiliriz. Yalnız bir savaşçı olarak başladığımız Kalradya macerasında devasa ordular kurmak ve krallıkları fethetmek mümkün. Fakat kendi krallığınızı kurmak için güçlü ve büyük bir orduya ihtiyacınız var. Peki Bannerlord birlik sayısı nasıl arttırılır ve ordu kapasitesi nasıl genişletilir?

Bannerlord Birlik Sayısı Arttırma

Oyunda birlik sayınızı arttırmak için birçok farklı yöntem mevcuttur. Birlik moralini arttırma, namınızı artırarak klan seviyesini yükseltme ve İdarecilik becerisini geliştirme gibi yöntemler ile asker sayınızı artırabilirsiniz. Fakat oyunun Mount & Blade: Warband ile kıyaslandığında daha detaylı bir karakter sistemine sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Dolayısıyla birlik sayınızı yükseltmek için uygulayabileceğiniz yöntemlerde yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz.

Klan Seviyesini Geliştirin

bannerlord birlik sayısı artırma

Oyunda L tuşu ile klan menüsüne geçiş yapabilir ve klanınızın seviyesini görebilirsiniz. Oyuna başladığınızda oluşturduğunuz klanınız siz nam kazandıkça seviye atlayacak ve her yeni seviyede parti limitinizi de genişletecektir.

En İyi Mount and Blade II: Bannerlord Sancak Kodları

Klan seviyesini yükseltmek için ihtiyacınız olan Nam seviyesini yine aynı menüden görebilirsiniz. Nam elde etmek için büyük savaşlar kazanmalı ve turnuvalarda galip gelmelisiniz. Kalradya’da namınız duyuldukça ordunuza alabileceğiniz asker sayısı da artacaktır.

Birlik Moralini Yüksek Tutun

Mount & Blade II: Bannerlord moral arttırma için oyuncuların zengin bir gıda envanterine sahip olması gerekiyor. Askerlerinizin moralini yüksek tutmak için envanterinizde bolca farklı gıda olduğundan emin olmalısınız. Örneğin çok et almak moral seviyesinde bir değişiklik yapmazken farklı besinlerden uygun miktarda almak işinize yarayacaktır. Menüdeki çeşitlilik askerlerinizin moral seviyesi ile doğru orantılıdır diyebiliriz. Moral seviyesi arttıkça Liderlik yeteneğiniz de artacak, zaman içerisinde parti limiti de genişleyecektir.

Birlik Kapasitesi Arttıran Yetenekler

bannerlord birlik sayısı artırma

Mount & Blade II: Bannerlord henüz erken erişim sürecinde olduğu için beceri ve yeteneklerin gelecekte değişiklik gösterebileceğini belirtelim. Fakat güncel sürüm itibarıyla aşağıdaki beceriler ile birlik sayısını büyük oranda arttırmak mümkündür.

  • Taktik Becerisi – Ordu Lideri yeteneği +10 artırır – Gerekli Beceri Seviyesi 75
  • Liderlik Becerisi – Otorite yeteneği +5 artırır – Gerekli Beceri Seviyesi 75
  • Atletizm Becerisi – Hoş Sohbet yeteneği +5 artırır – Gerekli Beceri Seviyesi 75
  • Yay Becerisi – Neşeli Adamlar yeteneği +5 artırır – Gerekli Beceri Seviyesi 100
  • Liderlik Becerisi – Kitlelerin Lideri yeteneği sahip olduğunuz her şehir için birlik kapasitesini +5 artırır – Gerekli Beceri Seviyesi 125
  • İzcilik Becerisi – Atlı İzciler yeteneği +5 artırır – Gerekli Beceri Seviyesi 150
  • Liderlik Becerisi – Moral Yükseltici yeteneği+10 artırır – Gerekli Beceri Seviyesi 175
  • Tek Elli Becerisi – Prestij yeteneği +15 artırır– Gerekli Beceri Seviyesi 250

Krallığınızı kurduktan sonra izleyeceğiniz politikalarla parti limiti daha hızlı bir şekilde genişleyecektir. Bu süreçte krallık kurarken acele etmemeli, daha sonra güçsüz bir orduya sahip olmamak için birim tecrübesini arttıran yetenekler edinmeyi unutmamalısınız.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir