Anasayfa > Blog > “Nah He Tweakin” Ne Demek? (Sosyal Medya)

“Nah He Tweakin” Ne Demek? (Sosyal Medya)

Sosyal medyada bir anda popüler olan ifade “nah he tweakin” ne demek, nereden ortaya çıktı?

Gün geçmiyor ki sosyal medya platformları lügatımıza yeni bir sözcük daha katmasın. Her geçen gün daha fazla ifade ortaya çıkıyor, bu ifadeler de kullanıcıların diline pelesenk oluyor. İnternet aleminde sürekli olarak ortaya çıkan bu terimlerin bazıları dile yerleşirken bazıları da kısa süreliğine trend oluyor. Son günlerde birden kabaran “nah he tweaking” kalıbı da hayatımızda çok uzun süre duracak gibi gözükmüyor.

İnternet aleminin her yerinde, bütün yorumlarda beliren bu kalıbın anlamı ve kaynağı, bilmeyenler için büyük bir merak konusu oldu. Gelin bu ifadenin ortaya çıkış yerine ve anlamına bir bakalım.

“Nah He Tweakin” Ne Demek?

  • “Nah he tweakin” ifadesi, Türkçeye çevrildiğinde “Hayır, aptallık ediyor” gibi bir anlam taşıyor.

“Nah He Tweakin” Nasıl Ortaya Çıktı?

Fakat önemli olan bu kalıbın anlamı değil, nereden çıktığı. Sonuçta nereye baksak herkesin bunu yazdığını görüp normal bir yoruma hasret kalıyoruz.

Bu kalıbı ilk olarak kullanan kişi, ünlü rap sanatçısı Lil Nas X oldu. Popüler müzisyen, profesyonel kaykaycı Tony Hawk’un kendi kanını içeren kaykayları piyasaya süreceğini açıklamasının ardından bu tepkiyi vermişti.

nah-he-tweakin

Lil Nas X, daha önce kanından bir damla karıştırdığı ayakkabıları piyasaya süren bir isim. Müzisyene bu olayın ardından büyük tepkiler gelmişti, fakat Tony Hawk ise Lil Nas X kadar tepki görmedi. Popüler rapçi de bu durum karşısında Tony Hawk’a “Saçmalıyor” diyerek tepkisini gösterdi ve her yeri kaplayan, anlamsız bir akım başlamış oldu. Müzisyen, Twitter üzerinden de aşağıdaki tepkiyi vermişti.

“Madem Tony Hawk kendi kanıyla boyanmış kaykayları çıkardı ve tepki görmedi, kanlı ayakkabılara da gerçekten kızmadığınızı itiraf etmeye hazır mısınız? Belki de başka bir şey için kızmışsınızdır?” 

lil-nas-x-nah-he-tweakin

Nah He Tweakin Instagram Problemi

Bu kalıbın her yerde yaygınlaşmasının ardından sosyal medya platformlarında problemler görülmeye başlandı. Örneğin Instagram’da bir süreliğine sadece “Nah he tweakin” yazan yorumlar gözüküyordu. Ekip, bu sorunu çözdüğünü aşağıdaki şekilde duyurdu.

Birçok kişi bu yorumları atanların bot olabileceğini de iddia etmekte.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir