Anasayfa > Blog > Nerd Ne Demek?

Nerd Ne Demek?

Yeri geldiğinde hakaret, yeri geldiğinde övgü olabilen ve içerisinde bulunduğumuz yüzyılda sık sık duyduğumuz nerd ne demek?

Nerd, çeşitli alanlara takıntı boyutunda ilgi besleyen ve ‘inek’ anlamında kullanılan bir kelimedir ve İngilizce olmasına karşın tüm dünyada kullanılır. Takıntılı ilgi alanları neticesinde sosyal anlamda da sorun yaşarlar. Argo anlamının yanı sıra ilgilendikleri alanlarda uzmanlıştıklarından ötürü başarılı olduklarını da söyleyebiliriz.

Geek kelimesiyle birlikte anılmasıyla birlikte oldukça belirli farklarının olduğunu da söyleyebiliriz. Eğer o kavramı da daha yakından tanımak ve farklarını öğrenmek isterseniz aşağıdaki yazımız tam size göre olabilir!

Geek Ne Demek?

Kavramı daha yakından tanımak için maddeler halinde açıklamaya çalışalım.

  • Kavramın teknik anlamdaki konulara ilgi duyanlar için daha sık kullanıldığını söylemek mümkündür. Elbette bu bir mecburiyet de değil.
  • Nerdlerin her konuda oldukça ilgili olmalarını beklemek doğru değildir. Keza bilgisayar donanımları hakkında çok bilgili ve araştırmacı birisi de, fotoğraf makinalarının her özelliğine hâkim birisi de ‘Nerd’ olabilir ve bu kötü bir şey değildir.
  • Kelimeyi hakaret olarak kullanmak, kelimenin anlamına da doğrudan bir etkiye sahiptir diyebiliriz. Unutmayın ki biz olumlu olarak kullandıkça, anlamı da değişecek ve daha olumlu bir hale gelecektir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir