Anasayfa > Blog > Netflix and Chill Ne Demek?

Netflix and Chill Ne Demek?

İnternet literatüründe yer edinmeyi başarabilmiş deyimlerden birisi olarak karşımıza çıkan Netflix and Chill ne demek? Buyurun öğrenelim.

Netflix’in popülerleşmesiyle ortaya çıkan söylemin iki farklı anlamı bulunabilmektedir. İlk ortaya çıkış anlamı dünya genelinde çoğunluklu kullanılan “Netflix izleyerek gevşemek, rahatlamak” olarak düşünülebilir. İkinci anlamıysa ilk anlamı üzerine bir kamuflaj olarak giyerek “Netflix’i bahane ederek partnerle yakınlaşmak” olarak yer alır.

İki anlamın da sıklıkla kullanıldığını söyleyebiliriz. Elbette ikinci anlam, birinciyi takip ederek çıktığı için ilki üzerine konuşmak da, onun daha çok kullanıldığını belirtmek de doğru olacaktır.

Bruh Ne Demek? Bruh Moment Nedir?

Yabancılar çok kullanılan firma isimlerini, sağladıkları hizmetle fiil haline getirmektedir. Bunun en bilindik örneği “Google it”, yani “Bunu Google’la” diyebiliriz. Zamanla bir şeyi arama motorunda aratmanın adı Google’lamak olarak kalmaya başladı. Ülkemizde de denk gelebiliyoruz ancak Batı’da çok daha sık kullanılmakta.

Netflix and Chill ne demek diye sorduğumuzda da çok benzer bir durum karşımıza çıkıyor. Dijital olarak dizi, film keyfi yapmak Netflix markasıyla bütünleşmiş durumda. Elbette bu kavramın oturmasında şirketin PR faaliyetlerinin de bulunduğunu düşünmek mümkün.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir