Anasayfa > Blog > Netflix CEO’su Evden Çalışma Konusunda Karamsar

Netflix CEO’su Evden Çalışma Konusunda Karamsar

Evden çalışma ya da uzaktan çalışma, Covid-19 salgınıyla hayatımıza yerleşen ifadeler. Önceden freelance mesleklerde, yazılım şirketlerinde veya reklamcılık gibi alanlarda çalışan insanlar evden çalışma metodunu benimsemiş gruplardı. Artık bu meslek grupları dışında bir çok insan da virüs sebebiyle work-from-home yapıyor.

Reed Hastings, Netflix’in kurucusu ve CEO’su bu yeni çalışma tarzından pek hoşlanmış gözükmüyor. Wall Street Journal ile yaptığı bir ropörtajda kendisine uzaktan çalışma hakkında sorulan soruyu şöyle cevaplıyor:

“Hiç pozitif bir yanını görmüyorum. Özellikle uluslararası olarak yüz yüze bir araya gelememek tamamen negatif bir durum.”

Reed Hastings
Açıklamalarıyla gündem olan Reed Hastings:

 

Dünya pazarında bir çok ülkede faaliyet veren Netflix’in kurucusu, bölge sorumluları, yönetmenler ve şirket yöneticileriyle bir araya gelememekten şikayetçi. Netflix tüm olumsuzluklara rağmen virüs salgınına kesin bir çözüm bulunana kadar evden çalışma metodunu devam ettirecek. Hastings’in tahminine göre, salgın bittikten sonra bile çalışanlar haftada en az bir gün uzaktan çalışmayı tercih edebilir.

Dünyada 20 ofisi bulunan Netflix, uluslararası projeler için çalışmaların devam ettiğini belirtiyor. Avrupa, Asya ve Los Angeles’ta yeni projeler de hedefleyen firma Eylül ve Ekim aylarında daha fazla faaliyet göstermeyi hedefliyor. Cuties dizisi ile dünya çapında tepki çeken firma piyasada güven kaybetmişti. Bunun yanında Witcher dizisinin 2. Sezonu için de çalışmalar devam ediyor. Setten paylaşılan fotoğraflarda ekibin mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ettiği görülüyor.

Daha fazla haber için SaveButonu Sanat

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir