Anasayfa > Oyun Haberleri > Netflix Oyunları Mobil Odaklı Olacak

Netflix Oyunları Mobil Odaklı Olacak

Geçtiğimiz günlerde oyun sektörüne giriş yapan Netflix’ten yeni haberler mevcut. Gelen haberler Netflix oyunları ile ilgili önemli detaylar taşıyor.

Netflix geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla kullanıcılarına film ve dizi gibi kategorilerin yanı sıra oyun hizmeti de vereceğini söylemişti. Netflix bu doğrultuda adım atarak Electronic Arts, Zynga ve Facebook gibi isimlerle çalışmış olan Mike Verdu’yu da oyun geliştirme departmanında başkan yardımcısı olarak işe almıştı.

Netflix Oyunları

Netflix’in oyun sektörüne giriş yapacağı doğrulanmış olsa da kimi detaylar hala belirsizdi. Gelen yeni haberlerle bu detayların bazılarına da ışık tutulmuş oldu. Gelen haberlere göre Netflix oyun konusunda mobil platformlara odaklanacak. Şirket ayrıca çıkış yapacak oyunlar için kullanıcılarından fazladan bir ücret talep etmeyecek ve oyunlar abonelik ücretine dahil olacak. Bunların yanı sıra Netflix oyunları oyun içi reklam ve oyun içi satın alım içermeyecek. Ayrıca oyunlar ağırlıklı olarak Netflix’in hali hazırda sahip olduğu isimler üzerinden çıkış yapacak.

Netflix Oyunları

Dikkat çeken detaylardan birisi de Netflix’in 2021 ilk çeyreğindeki büyüme oranlarıyla alakalı. Pandemi sırasında bir hayli üye kazanan ve hisselerini yukarılara taşıyan Netflix, 2021’in ilk çeyreğinden istediğini alamadı. Şirketin sahip olduğu üyelik sayıları, beklenenin altında kaldı. Netflix ayrıca Amerika ve Kanada’da 400,000 üye kaybetti. Netflix bu bölgelerde 2019’un ikinci çeyreğinden bu yana üyelik kaybetmiyordu ve o zamandan bu yana üye sayısını 7.5 milyon artırmıştı.

Netflix PUBG Animasyonu için Kolları Sıvadı

Netflix pandeminin de yavaşlamasıyla üye sayısını yukarılara çekmek için yeni yöntemler aramaya koyulmuş olabilir. Gelen haberler Netflix’in oyun hizmetini deneysel bir yönde ilerleteceği yönünde. Bununla beraber mobil oyunların da oyun pazarında büyük bir yer kapladığı su götürmez bir gerçek. Netflix’in bu durumdan ne kadar faydalanmak isteyeceği ve işleri ne kadar ileri götüreceği ise şimdilik belirsiz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir