Anasayfa > Oyun Haberleri > Netflix, “Önümüzdeki Yıl İçinde” Video Oyunları Sunmayı Planlıyor

Netflix, “Önümüzdeki Yıl İçinde” Video Oyunları Sunmayı Planlıyor

EA çalışanı Mike Verdu’yu oyun departmanında işe alan Netflix, önümüzdeki yıl içinde video oyunları platforma eklemeyi planlıyor.

Geçtiğimiz aylarda Netflix’in video oyun sektörüne adımını atacağı söylenmişti. Güvenilir kaynakların raporlarına göre şirket üst düzey bir yönetici arıyordu. Görünen o ki Netflix aradığı yöneticiyi buldu. Daha önce EA, Facebook, Zynga gibi şirketlerde görev alan Mike Verdu, şimdi de Netflix’in oyun departmanında çalışacak. Kendisi, Bloomberg’in haberine göre Netflix’in oyun geliştirme departmanının başkan yardımcısı olarak görev alacak. Verdu, Netflix’in COO’suna rapor verecek. Şirket, Verdu’nun işe alındığını Bloomberg’e ve CNBC’ye doğruladı.

Mike Verdu’nun Üzerinde Çalıştığı Oyunlar

Netflix’in işe aldığı yöneticinin oyun sektöründe büyük tecrübesi var. EA, Facebook, Zynga, Kabam ve Atari gibi şirketlerde görev alan isim, birçok oyun üzerinde çalıştı. Verdu, EA’deyken The Sims, Plants vs. Zombies ve Star Wars oyunlarının geliştirilmesine yardım etti. Kendisi, Zynga’dayken CCO (kreatif direktör) görevini üstlendi.

Netflix’in önümüzdeki aylar içerisinde oyun ekibini tamamlaması bekleniyor. Şirketin internet sitesinde de buna yönelik iş ilanları bulunuyor. Bakalım Netflix’in işe alacağı diğer tecrübeli isimler kimler olacak?

mike-verdu-netflix-video-oyunlari

Video Oyunları Ne Zaman Netflix Kütüphanesine Geliyor?

Bloomberg’in kaynağına göre Netflix video oyunlarını bir yıl içerisinde platformda sunmayı planlıyor. Oyunların ayrı bir şekilde değil, tıpkı belgeseller gibi farklı bir kategoride sunulması bekleniyor. Aynı kaynağın bilgilerine göre oyunlar için ekstra ücret talep edilmeyecek, Netflix aboneleri üyelikleriyle birlikte oyunlara erişebilecek. Oyunlar için üyelik planlarına göre bir kısıtlama olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Netflix’in Video Oyunlarına ve İnteraktif İçeriğe Olan İlgisi

Bildiğimiz üzere Netflix’in interaktif içeriklere ve video oyunlarına olan ilgisi uzun süredir artarak devam ediyor. Popüler platform, Black Mirror: Bandersnatch ile adeta bir devrim yaratarak interaktif film konusunda yeni bir çağ açmıştı. Platformda bulunan, oyunlarla ilgili veya oyunlardan esinlenerek geliştirilen içerikler de gün geçtikçe artıyordu. DOTA: Dragon’s Blood ve Castlevania animelerini bunun en iyi örnekleri arasında gösterebiliriz. Buna ek olarak Netflix desteğiyle geliştirilen Stranger Things oyunu, yolda olan League of Legends animesi de cabası. Geçtiğimiz günlerde CD Projekt Red ile ortaklaşa yapılan WitcherCon etkinliği de Netflix’in oyunlara olan ilgisini tekrar kanıtlar nitelikte.

Arcane

Netflix’ten bir sözcü, daha önce Polygon’a yaptığı açıklamada interaktif içeriklerle ilgili aşağıdaki ifadeleri kullanmıştı.

“Üyelerimiz, içeriğimizin çeşitliliğine ve kalitesine değer veriyor. Bunun için sunduğumuz içerikleri sürekli genişlettik – belgesellerden dizilere, filmlere, yerel dil içeriklerinden gerçeklik şovlarına kadar. Üyelerimiz ayrıca sevdikleri hikâyelerle direkt olarak etkileşime geçmekten zevk alıyor – Bandersnatch ve You v. Wild gibi interaktif şovlarla veya Stranger Things, La Casa de Papel ve To All the Boys temel alınarak yapılmış oyunlarla. Bunun için interaktif eğlence konusunda dahasını yapmaya heyecan duyuyoruz.”

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir