Anasayfa > Blog > Netflix’te Eşleşme Nedir? Neye Göre Belirlenir?

Netflix’te Eşleşme Nedir? Neye Göre Belirlenir?

İzleme alışkanlıklarımız değiştikçe Netflix’te eşleşme nedir ve neye göre belirlenir soruları hepimizin aklına geliyor. Gelin cevaplayalım.

Netflix, tıpkı YouTube gibi büyük bir savaşın içerisinde. Bu savaşı televizyon kanallarına karşı yürütüyorlar ve kullanıcıları ne kadar uzun süre oraya gitmemeye yönlendirebilirlerse o kadar iyi. İşte Netflix ‘Eşleşme’ kavramı da tam olarak bu noktada karşımıza çıkıyor. Netflix, kullanıcının sevdiği içerikleri bir algoritmada işleyerek onlara yüzdelik dilimler ayırıyor ve kullanıcıya geçmiş izleme istatistiklerine göre yeni içerikler öneriyor. Bu algoritma şeffaf bir şekilde paylaşılmıyor ancak büyük ölçüde etkileyen çeşitli unsurlar olduğunu bilebiliyoruz.

Ansambl Ne Demek? Ansambl Oyuncu Kadrosu Nedir?

  • İzlenen içerik türleri: Elbette izlediğimiz türler ve kategoriler çoğunlukla benzerlik gösterebiliyor ve eşleşme parametrelerinde önemli bir yer oynadığını düşünebiliyoruz. Popüler kültür işlerini seven bir aksiyon tutkunu, tahmin edersiniz ki drama dolu durağan bir sanat filmiyle yüksek eşleşme yüzdeleri alamayacaktır.
  • Yarıda bırakılan türler: Başlanılıp yarıda bırakılan filmlere benzer içeriklerin de daha düşük eşleşme oranlarına sahip olacağı ve kullanıcıya daha az önerileceği gün gibi açık. Bu durumunda parametrede payı olduğunu düşünebiliriz.
  • Es geçilenler: Eğer bir film algoritma tarafından parlatılarak ana sayfanıza yerleştiriliyor ancak buna rağmen siz onu izlemiyorsanız burada da parametre devreye girmektedir diyebiliriz.

Bu yazımızda “Netflix’te eşleşme nedir?” sorusunu yanıtlandırmaya çalıştık. Umarız siz okurlarımız için verimli bir yazı kaleme almayı başarmışızdır. Keyifli seyirler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir