Anasayfa > Blog > Next Earth Nedir? Artık Sanal Dünyadan Toprak Satın Almak Mümkün

Next Earth Nedir? Artık Sanal Dünyadan Toprak Satın Almak Mümkün

Next Earth nedir? Metaverse kavramının hayarlarımıza girmesiyle birlikte, bu internet sitesi, sanal dünyadan toprak satmaya başladı! Detaylar yazımızda.

Metaverse, bu yılın en çok konuşulan kavramlarından birisi oldu. Özellikle Mark Zuckerberg firmasının adını Meta olarak değiştirdikten sonra, metaverse kavramı bir anda çok daha fazla ilgi çekmeye başladı. Şimdiden bir çok büyük şirket sanal dünyaya adım atmak üzere çalışmalar yaparken, bazı siteler işi bir adım öteye götürüp sanal dünyadan toprak satmaya başladı. Blockchain teknolojilerinin gelişmesi ve sanal para birimlerinin kullanımının artmasıyla birlikte, bu tip projeler sıklıkla karşımıza çıkmaya başlayacak. Üstelik metaverse projeleri geliştikçe oyun dünyasında da çok büyük gelişmeler yaşanabilir. Decentraland projesi oyun dünyasında metaverse çılgınlığının etkilerini göstermeye yetecek kadar büyük bir örnek.

Next Earth Nedir? Sanal Toprak Nasıl Satın Alınır?

Next Earth; Earth2.io, Somnium, Sandbox.game, Marketplace, Decentraland gibi listeyi istediğimiz kadar uzatabileceğimiz metaverse bağlantılı olduğunu iddia eden projelerden sadece biri. Bu sitelerin amacı kullanıcılara bazen dünya haritasının bir kopyasından, bazen de tamamen boş bir kanvastan “piksel” satmak. Amacı ise oldukça basit, kullanıcılara belirli bir bölgeye sahip duygusunu tattırmak. Bu pikselleri satın almak iste oldukça kolay, yakın zamanda ünlü olan Next Earth veya tercih ettiğiniz başka bir uygulamadan istediğiniz bir alanı işaretleyip bu alan için belirtilen miktarı ödüyorsunuz ve site bu satın alınmış toprağı sizin adınıza kaydediyor.

İnsanlar Neden Sanal Toprak Satın Alıyor?

İnsanoğlu ilk çağlardan beri herhangi bir toprağa veya ürüne sahip olabilme arzusuyla hareket eder ve günümüzde tüm kazanç sistemi bunun üzerine kuruludur, kripto paralar NFT’ler derken şimdide de metaverse ile birlikte insanlar gerçek dünyada sahip olamayacakları değerlere veya “prestijli” ürünlere artık internet üzerinde sahip olabiliyor. Peki bir web sitesi üzerinden satılan bu pikseller ne işe yarayacak? Metaverse’ten toprak satın almak belki de arkadaşlarınıza “bakın üniversite arazimizi internetten satın aldım” demenize imkan tanıyabilir. Şaka bir yana, NFT’ler gibi böyle projeler de prestij sunmanın bir yolu. Ayrıca gelecekte diğer kullanıcılara açık artırma ile alınan fiyattan daha fazlasına satılabilir. Bazı kullanıcılar bu ihtimalleri düşünerek kendilerine harita üzerinden belirli bölgeleri satın alıyor ve bunu bir yatırım aracı olarak görüyor.

İstanbul’da Boğaziçi arazisi bir kullanıcı tarafından satın alınmış. Aynı şekilde İTÜ, YTÜ gibi diğer okulların arazilerinin de satın alındığını görmek mümkün.

Riskler ve Uyarılar

Okurlarımızı uyarmakta fayda var: Sosyal medyada bir anda patlayan fikirler, dolandırıcılar için de ekmek kapısı olabiliyor. Böyle durumlarda dolandırıcılardan kaçınmak için güvenilir platformlarda bulunmak, profesyonellerin önerilerini dinlemek ve bir satın alımdan önce derinlemesine düşünmek oldukça önemli. Metaverse teknoloji ve oyun dünyasının geleceği olsa da kara para aklama operasyonlarının ve dolandırıcıların da rahatlıkla barınabildiği bir ortam olacak, siber dünyada da bulunsak güvende kalmak oldukça önemli.

Bu yazı yakın zamanda oldukça ilgi çeken “sanal toprak satın alma” konseptini açıklamak ve oyun dünyasına etkilerini incelemek amacıyla yazılmış bir blog yazısıdır. SaveButonu, yazıda bahsi geçen projelerden hiçbirine yatırım yapılmasını teşvik etmez. 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir