Anasayfa > Blog > Doğru Nick Bulma, Takma Ad Nasıl Seçilir?

Doğru Nick Bulma, Takma Ad Nasıl Seçilir?

Oyunlardaki mahlas ve nick seçiminden memnun olmayanlardansanız buyurun nick bulma konusunu ele aldığımız yazımıza alalım sizi.

Oyunlarda kullandığımız takma adlara nick ya da nickname diyoruz. Bu isimler bizi ilk defa görecek olan insanlara bizi ilk anlatacak şey. O yüzden değeri sandığınızdan daha büyük olabilir. Onları ‘xKralx’ benzeri bir isimle karşılamak istemezseniz nick bulma konusu sizin için de önemli diyebiliriz. Gelin bu konuda zorlanan siz okurlarımıza yardımcı olalım.

Doğru Nick Bulma, Takma İsim Bulma Yöntemleri

Genellikle isim seçerken asıl zorlanılan şey size neyin yakışacağı oluyor. Bunu aşmanın ilk ve en hoş yolu da sevdiğiniz içeriklerden yola çıkmak olabiliyor. Gelin sitemizin bazı yazarlarından yola çıkarak konuyu daha iyi anlatalım.

Örneğin editörü Beril Özge “TabikiMars” Danacı’nın ismini seçme hikayesi şöyle. Kendisi mitolojileri seven ve tarihe ilgi duyan bir oyunsever ve en sevdiği mitolojik tanrı da Mars. Ancak tıpkı Zeus gibi bu dört harfli isim oyunlarda çoğu zaman kullanılıyor. O da bunu yaratıcı bir yolla aşıyor ve nick olarak “TabikiMars”ı seçiyor. Artık hem akılda kalıcı, hem de ilgi alanıyla ilgili bir isim seçmiş oluyor.

Benim hikayem o kadar da ilgi çekici değil. Ancak sürekli League of Legends oynuyordum. Absürt mizahı da severim. Bu yüzden olmayan bir şeyden yola çıkarak “AramdaJungle” ismini seçtim. Sonsuz Uçurum haritasında olmayan bu rol kulağa komik geliyor ve akılda kalıcı olabiliyor. Bundan önce kullandığım “Tequila”ya göre çok daha iyi olduğu açık en azından.

Takma İsim Seçme Yolları

Peki siz ne yapabilirsiniz? Gelin maddeler halinde anlatalım.

  • İzlediğiniz bir anime, dizi ya da filmden yola çıkarak sevdiğiniz bir karakteri seçebilirsiniz. Bu içeriklerde isimler üzerine uzunca düşünülüyor ve oldukça karizmatik isimler kullanılıyor.
  • Kendi adınızdan yola çıkarak bir isim oluşturabilirsiniz. Örneğin adı Sancar olan bir arkadaşım adını terse çevirdi ve Racnas adını kullanmaya başladı.
  • İlgi alanlarınızdan yola çıkarak bir isim seçebilirsiniz. Eğer kısa ya da çok kullanılan bir şey olursa yaratıcı sıfatlar ekleyerek daha hoş bir hale getirebilirsiniz.
  • Ata sözü, deyim, şarkı, komik olay ve kalıplardan yola çıkarak isimleştirme yapabilirsiniz. Şimdi aklıma geldi, mesela NesetinCeketi ya da BenVolkanKonak olabilir. Komik ve hoş daha pek çok şey olabilir.

Oyun Nickleri Listemizden Faydalanın

Bu konuda herkes yaratıcı olacak diye bir şey yok elbette. Bazen en kolay yol hazır olanlardan kendine yakışacağını düşündüğünü seçmek de olabilir tabii ki. Aşağıdaki dev listede yüzlerce seçenekten kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

Güzel Oyun Nickleri Listesi

Şekilli Nick Yazma Aracımızı da Unutmayın

Çok reklam gibi durmasın ama bahsetmezsek olmaz. SaveButonu olarak sizin için güzel bir şekilli yazı aracı geliştirdik. O araçla seçtiğiniz isme daha çok karakter kazandırabilir ve Discord ya da PUBG gibi yerlerde gönlünüzce kullanabilirsiniz.

Şekilli Nick Yazma Aracımız

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir