Anasayfa > Oyun Haberleri > Nintendo: Yeni Nesil Konsol 2023’ten Önce Gelmeyecek

Nintendo: Yeni Nesil Konsol 2023’ten Önce Gelmeyecek

Nintendo yeni nesil konsol açıklaması oyuncuların boynunu büktü. Yeni nesil konsolun gelişi ancak 2023’ten sonra mümkün olabilir. 

Nintendo, son zamanların en çok konuşulan oyun konsollarından biri. Nintendo Switch satışlarının 50 milyonu aşması ve Animal Crossing’in satış rekorları, Nintendoyu oyunun ilk sıralarına taşıdı. O kadar ki, pandemi esnasında Nintendo Switch talebe yetişemeyen ürünlerden biri haline geldi. Hal böyle olunca, Nintendo’nun Switch’ten sonraki yeni nesil konsolu oyuncu dünyasında en çok merak edilen konulardan biri.

Twitter üzerinde bir soru-cevap etkinliği gerçekleştiren yatırım danışmanı David Gibson Nintendo’nun son mali durumu değerlendirdi. Etkinlikte konuşulanlara göre, Nintendo Switch’in hala ömrünü doldurmaktan uzak olduğunu düşünüyor. Bu açıklama, Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa‘nın Şubat ayında yaptığı soru-cevap etkinliğinde söyledikleriyle de uyuşuyor. Furukowa şu açıklamada bulunmuştu:

“Nintendo Switch yakın zamanda dördüncü senesine girecek, ve biz inanıyoruz ki hayat döngüsünün henüz ortalarına girmiş olacak. Önümüzdeki mali yılın nasıl gideceğine bakacağız ve nasıl ilerleyeceğimize bir sonraki mali yılın nasıl gelişeceğine göre değerlendireceğiz.”

nintendo switch

 Playstation ve XBox‘ın tersine Nintendo, konsol geliştirme konusunda son derece spesifik bir zamanlamada gidiyor. Wii 2006 yılında piyasaya sürülmüş ve Wii U 2012’ye kadar çıkmamıştı. Benzer şekilde 2004 çıkışlı Nintendo DS‘i takip eden Nintendo 3DS 2011’e kadar raflardaki yerini almamıştı. Nintendo’nun konsol geliştirmede kendi disiplinini izlemedeği tek zaman, konsolun beklenen maddi başarıya ulaşmaması oluyor. Bu anlamda 2023, aslında Nintendo için oldukça iyi bir zaman.

Nintendo Switch 2017 yılında piyasaya sürüldü ve inanılmaz bir satış başarısı yakaladı. 2020 yılında henüz üç yaşında olan konsolun, geçmiş Nintendo kararlarına bakılırsa ömrünün henüz yarısını doldurduğu anlaşılıyor.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir