Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Nintendo Switch Satışları Elli Beş Milyonu Aştı!

Nintendo Switch Satışları Elli Beş Milyonu Aştı!

Japonya merkezli firmanın Nintendo Switch konsolu, son açıklanan kazanç raporuna göre elli beş milyondan fazla satmayı başardı.

Yıl sonu finans raporunda Switch’in 2017’deki çıkışından beri 55 milyondan fazla sattığı Nintendo tarafından doğrulandı. Mart 2021’de bitecek olan yeni mâli yıl için ise Nintendo’nun çok iddialı bir tahmini yok. Bu sene içinde fazla birinci parti oyun çıkarmayan şirketin tutumunun sebebi de bu olabilir.

Bu tutumun sebebi sadece oyunlar değil tabii ki. Dünyanın içinde bulunduğu koronavirüs salgını da firmaların iddialarında tutumlu olmasını sağlamakta. Eve kapanan insanlarla birlikte oyun üretiminin yavaşlamasının yanında temel ihtiyaçlarının derdine düşen insanların Switch gibi ürünlere ne kadar talep göstereceği meçhul.

2020-2021 mâli yılında 19 milyon adet Switch satacağını öngören Nintendo’nun bu tahmini aynı ayın geçen yılki tahmininden iki milyon daha az. Oyun satışı beklentisinde de durum aynı, geçen seneki 168 milyonluk beklenti bu sene 140 milyona düşmüş durumda. Nintendo, son zamanlarda çok tutan oyunu Animal Crossing: New Horizons’ın çıkışından on bir gün sonrasında 11.7 milyon adet sattığını da açıklamıştı.

 

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir