Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Nvidia RTX 4090 Ti Erime Problemi Sonucu Rafa Kaldırıldı

Nvidia RTX 4090 Ti Erime Problemi Sonucu Rafa Kaldırıldı

Nvidia RTX 4090 Ti ekran kartının erime problemi sebebiyle rafa kaldırıldığı kaydedildi. Ortaya çıkan bir rapora kart donanımlarının eridiği belirtildi.

Ekran kartı devinin bir süredir üzerinde çalıştığı RTX 4090 Ti üzerinde ekstra mesai yapması gerekecek. Lovelace model ekran kartı serilerinin en yenisi fiziksel sınırlamalardan dolayı rafa kaldırıldı. Aşırı ısınarak iç tarafta erimelere sebep olan ekran kartının üzerine iptal mührü basıldı.

Geliştirme aşamasında olduğu bir süredir belinen ekran kartı uzunca bir süre piyasada yer almayacak gibi görünüyor. 4090 modelinin Ti sürümünde güç kaynağının eridiği ve frenleme sisteminin bozulduğu kaydedildi. Kartın satılabilme olanağını sıfıra indiren bu durum Nvidia’nın kolları iyice sıvamasına neden olacak.

nvidia rtx 4090 ti

Ekran kartına dair ortaya çıkan söylentilerde RTX 4090 Ti’nin güce aç bir cihaz olduğunun altını çizdi. Ekran kartının stabil bir şekilde çalışabilmesi için en az 600W değerinde bir güç kaynağına ihtiyacı var. Enerji açlığının yanı sıra Nvidia RTX 4090 Ti anakarta yerleştirilme konusunda da farklı bir yöntem talep ediyor. Yeni Nvidia devinin anakartın üzerine doğrudan takılması mümkün deil. Aksi halde ağırlığı sebebiyle cihazın anakartta problemlere yol açabilir.

Nvidia’dan Yanıt Geldi

Diğer yandan teknoloji devinin RTX 4090 Ti erime problemini çözme hızı da birtakım etkenlere bağlı. AMD RDNA 3 serisi ekran kartlarının yanı sıra Intel Arc’ın piyasa yaratacağı yankı Nvidia’nın gelecekteki hamlelerini belirleyecek. Geçtiğimiz süreçte ipleri eline almayı başaran teknoloji lideri erime söylentilerine de yanıt verdi.

“NVIDIA henüz resmi olarak duyurulmamış ürünler ve bu yöndeki söylentiler üzerine açıklama yapmamaktadır.”

Fakat raporlarda ortaya çıkan bilgilere göre hem Ti hem de Titan sürümlerinin geçici olarak iptal edildiği tahmin ediliyor.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir