Anasayfa > Blog > Oyunda Ghostlamak Ne Demek?

Oyunda Ghostlamak Ne Demek?

Sinirlerimizin gerildiği anların yaratıcısı, oyunlarda ghostlamak ne demek ve hangi durumlarda kullanılır? Buyurun cevabı yazımızda verelim.

Ghostlamak tabiri video oyunlarında uzun zamandır kullanılmaktadır. Günümüzde canlı yayıncıların yayınını takip ederek oynayan kişilere “Ghostluyor” denilmektedir. Kısacası haksız rekabete neden olan bir davranış biçimi olduğu için yadırganır diyebiliriz. Geçmişteyse durum çok daha yaygın bir şekilde oyuncuların başına gelmekteydi.

Coop Ne Demek?

Sözün gündelik hayatlarımızda da uygun olduğu ve hâlâ denk geldiğimiz bir nokta olduğunu söyleyelim. Örneğin PlayStation Kafelerde futbol oyunu oynadığınızı ve penaltı öncesinde rakibin eline bakarak kombinasyonu gördüğünüzü düşünün. Tebrikler! Tabiri yeterince hak ettiğinizi söyleyebiliriz. Ayrıca geçmişte daha sık denk geliyor olsak da günümüzde de eminiz ki bir yerlerde yaşanan internet kafe konusu var. Buralarda da rakip takımdan birisinin ekranını izlemenin, herhangi bir canlı yayıncıyı takip etmekten farkı yok diyebiliriz.

Umarız yazımızla birlikte kavramı daha yakından tanımanıza olanak sağlayabilmişizdir. Unutmayın, oyunlarda keyif kaçıran davranışlar, devamında da keyif kaçırıcı davranışların gelmesine neden olmaktadır ve bir döngü yaratmaktadır. Bunu en başta bizler engelleyebiliriz. İyi oyunlar, eğlenceli vakitler!

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir