Anasayfa > Listeler > Oyunlardaki En İyi Açılış Sahneleri

Oyunlardaki En İyi Açılış Sahneleri

Açılış sahneleri bir oyunun neler vadettiğini ve konusunu oyuncuya aktarabilmesi açısından önemli kısımlardır. Biz de sizler için oyunlardaki en iyi açılış sahneleri listemizde aklımızdan çıkmayan bazı sekansları bir araya getirdik. 

-Devil May Cry 3

Aksiyon dolu bir oyuna aksiyon dolu bir açılış sahnesi yakışır değil mi? Devil May Cry 3‘ün açılış sahnesi işte biz oyunculara tam olarak bunu vadettiğini başarılı bir biçimde anlatıyor. Karakterimizin refleksleri, oyunun kötü adamı ile ilk tanışmamız ve sonrasında gerçekleşen epik savaşın gaza getiremediği pek az oyuncu vardır herhalde.

-The Elder Scrolls: Skyrim

Son zamanlarda internette de ”meme” olarak bol bol karşımıza çıkmaya başlayan sahne aslında oyuncuya konuyu özetlemek için yapılmış en başarılı açılış sahnelerinden biri. Yakalandığınız imparatorluk askerleri tarafından taşındığınız at arabasında tam karşınızda oturan Ulfric Stormcloak oyun boyunca uğraşacağınız çoğu görevde karşınıza çıkacak kilit karakterlerden biri. Böyle bir karakterle sizi gözlerinizi açtığınız ve kafanızın karışık olduğu bir anda tanıştıran Skyrim elbette ki hakkında yapılan internet esprilerinin de etkisiyle listemize girmeyi hak ediyor.

-The Last of Us

Duygusallık ile oyuncuyu vurmak konusunda tartışmasız en başarılı yapımlardan biri The Last of Us. Bu başarısını gerek açılış sahnesi, gerekse de oyunun daha ilk bölümünde yaşanan olaylar ile oyuncuya aktaran oyun kısa bir şokun ardından oyun dünyası ile tanışmamızı sağlıyor.

-Silent Hill

Ürkütücü bir kasabada tek başınıza hayatta kalırken bir yandan da sevdiklerinizi kurtarmaya çalışmak mı? Düşüncesi bile insanı ürkütürken Silent Hill bu temayı çok başarılı bir şekilde işleyerek oyun dünyasının efsaneleri arasına adını yazdıran serilerden. Elbette ki açılış sahnesinin de bunda payı oldukça büyük.

-God of War 3

Kızgın, çok kızgın ve güçlü bir tanrı olduğunuz kaç oyun oynayabilirsiniz ki? Üstelik karşınıza çıkan düşmanlar da öyle sıradan değil, tıpkı sizin gibi tanrı ve titanlar. God of War 3 daha oyunun en başında oyuncuya tüm bunları hissettiren açılış sekansı ile listemizde yer almayı hak eden oyunlardan.

-Bayonetta

İşte bir Hack&Slash oyununa yakışır derecede aksiyon dolu bir açılış sahnesi daha. Dövüşürken yerinde durmayan karakterimiz Bayonetta bu açılış sahnesi ile adeta ileride olacakların ve güçlerinin kısa bir kesitini gözler önüne seriyor.

-Bioshock Infinite

Bioshock serisinin tüm oyunlarının açılış sahneleri birbirinden güzel, kabul ediyoruz. Ancak Bioshock Infinite bizi ilk iki oyunda alıştığımız deniz altının soğuk atmosferinin içine atacakmış gibi yapıp bir anda gökyüzüne çıkarttığı için listemize onu dahil ettik. Fırtına ortasında kayık ile deniz fenerine doğru ilerlerken kim kendini bir anda bulutların üzerindeki bir şehirde bulmayı bekler ki?

-Half-Life 2

”Rise and shine Mr. Freeman, rise and shine”. Şimdi bile sahibinin sesi ile kulaklarımızda yankılanan bu cümlenin sahibi olan G-Man‘in oyun dünyasının en gizemli karakterlerinden olması sahneyi elbette ki oyunlardaki en iyi açılış sahneleri içine sokmaya tek başına yetiyor.

-Portal 2

Bir Valve oyunu ile daha listemize devam ediyoruz. Portal‘ın sonunda tam her şey bitti, kurtulduk diye sevinirken kendimizi Portal 2‘nin açılış sahnesinde büyük bir karmaşanın içinde buluyoruz. Oradan oraya savrulurken neler olduğunu anlamaya çalıştığımız ruh hali de bu sahneyi listemize sokmaya yetiyor.

-Fallout

Bir efsanenin başlangıcı ayrıca oyun dünyasına asla akıllardan çıkmayacak bir replik de hediye etmiş durumda. ”War, war never changes” lafı savaşın dehşetini insanın aklında en yalın ve basit haliyle canlandırıyor. Ayrıca bu Fallout oyuncuya vadettiği evreni de bu sinematik ile başarılı bir biçimde gözler önüne seriyor.

-Bonus – Grand Theft Auto: San Andreas

GTA San Andreas başlı başına bir efsaneyken bir de son zamanların popüler internet akımına konu oldu. ”Ah shit, here we go again” dememize gerek bile kalmadan başlığı okuyan çoğu kişinin aklında oyunun adını okuyunca bu sahne canlandığına eminiz.

-Bonus – Half-Life

Kim ufacık kapalı bir mekanın içinde dakikalarca neredeyse hiç bir şey yapmadan beklemek ister ki? Oyunun ilk çıktığı zamanlarda oldukça sinir bozucu olan bu açılış sekansı aslında bize Black Mesa‘yı biraz da olsa göstermek için iyi bir yöntem. Tabi o sinir ile kaç oyuncu etrafında olup bitene dikkat kesilebildi bilemiyoruz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

2 Yorumlar

  1. Ula Dishonored nerede ? vallahi ayıp yav. Outsider sizi lanetlesin

  2. Harbi gözüm Dishonoredı aradı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir