Anasayfa > Blog > Ping Nedir, Nasıl Düşürülür?

Ping Nedir, Nasıl Düşürülür?

Ping özellikle çevrimiçi oyun oynayan insanlar için oldukça önemli bir başlık. Peki Ping nedir ve nasıl düşürülür?

Ping aslında bir tabir olarak oturmuş olsa da, bir programdır. 1983 yılında Mike Muuss’un yayına sürdüğü program, dosyayı sunucuya yollayarak ve onu geri alarak sunucuya olan uzaklığı belirler. Ping, sunucuya olan mesafenizin milisaniye cinsinden ölçülmesidir diyebiliriz.

Kablosuz bağlantı yollarında daha yüksek rakamlarla karşılaşıldığı görülmüştür. Yine de bir ortalama vermek gerekirse ülkemizde yer alan sunuculara 30-50 ms gibi hızlarla bağlanmanız gerekiyor, eğer daha yüksekse bir sorun olduğu düşünülebilir. Aynı keza Avrupa’da yer alan sunuculara da 90-150 ms civarı hızlarla bağlanabilmek mümkün.

3G, 4G ve 4.5G gibi bağlantı yollarının daha yüksek değerler oluşturduğu görülmüştür. Yüksek değerlerin yanında maalesef stabil değerler veremiyor olması da bu bağlantılar için bir sorun yaratmaktadır. Ping nedir sorusunu sorduğunuza göre, Ping nasıl düşürülür merak ediyor olabilirsiniz. Gelin biraz da bunun üzerine konuşalım.

Ping Nasıl Düşürülür?

Öncelikle şunu anlamakta fayda var. İnternet hızının bu değerlerle doğrudan bir ilişkisi bulunmamakta. Yani çok yüksek hızlarda bir bağlantıya sahipken de sorunlar yaşamanız mümkün. Bu sorunlar kendilerini daha çok sesli bağlantı, canlı yayın yapmak ve çevrimiçi oyun oynamak gibi konularda gösteriyor.

Aslında şu an için sorunların en net çözümü stabil bir fiber bağlantıya geçmek olacaktır. Fakat ülkemizde her yerde altyapı mevcut olmadığı için diğer çözüm yollarından da bahsetmek gerekiyor. Aşağıdaki yollarla, sorununuzu bir nebze hafifletmeniz ve hatta aşmanız mümkün olacaktır.

  • Kablolu bağlantıya geçin: Wi-Fi bağlantısında ya da 4.5G bağlantısındaysanız, kablolu bağlantıya geçebilirsiniz. Laptop ya da bilgisayarımızı LAN kablosu ile internete bağlamak değerleri oldukça olumlu etkileyecektir.
  • DNS kullanmayın: DNS her ne kadar kullanışlı bir araç olsa da, sorun yaratabilmekte. Dolayısıyla problem yaşamaktaysanız, DNS kullanmamanızı tavsiye ederiz.
  • Tek İşlem Yapın: Ping değerinizi yükseltebilecek diğer işlemlerden uzak durmanızı öneririz. Örneğin tarayıcınızı kapatabilirsiniz, internet bağlantısı gerektiren diğer programları sonlandırabilirsiniz. Bunlar arasında Ping değerlerinize daha çok etki edebilen programlar sesli iletişim programları olabilmektedir.
  • Saat Tercihlerinizi Değiştirin: Bağlantı saatlerinizi insanların uyuduğu saatlere denk getirmeniz birçok sorununuzu çözecektir. Yoğunluk daha az olduğu için değerleriniz olumlu etkilenecektir.
  • Operatörünüzü Arayın: Kimi zaman sorun servis sağlayıcınız tarafından çözülebilecek bir sorun olabiliyor. Sorunun internet hızınızla değil, Ping’inizle alakalı olduğunu belirtirseniz ellerinden gelenlere bakacaklardır.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

2 Yorumlar

  1. Ek olarak daha iyi bir internet alarak

  2. Abi teşekkürler sayende çoğu oyunda pingim düştü eline sağlık saol save butonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir