Anasayfa > Blog > Platform Oyunu Nedir?

Platform Oyunu Nedir?

Oyuncuların ilk dönemlerden beri favori türleri arasında kendisine yer bulabilen platform oyunu nedir? Gelin türü yakından tanıyalım.

Platform oyunu, oyuncunun iki boyutlu bir düzlemde hareket etmelerini sağlayan mekaniklerin kullanıldığı bir oyun türüdür. Günümüzde daha çok indie oyunların tercih ettikleri bu tür geçmişte pek çok büyük markanın doğmasını sağlamıştır. Türün adının nerden geldiğini merak eden okurlarımız için aşağıdaki oyun türleri ve oyunları oyuncuların gördükleri açılar, perspektifler kavramı anlamamıza yardımcı olacaktır.

Indie Oyun Nedir?

  • Super Mario Bros.
  • Sonic The Hedgehog
  • INSIDE
  • Limbo
  • Donkey Kong

Sonic ve Mario gibi iki büyük markayı oyuncularla buluşturan bu tür Limbo ve Inside’ın yanı sıra pek çok indie oyunun daha yaşam alanı olmuştur. Umarız bu içeriğimiz, konuyla alakalı soru işaretini gidermeniz için yeterli olabilir. Oynayacağınız platform oyunlarında iyi eğlenceler diliyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir