Anasayfa > Blog > Portal 2 Konsol Açma İşlemi

Portal 2 Konsol Açma İşlemi

Source oyun motorunun şaheser bulmaca oyunu Portal 2 konsol açma işlemiyle birlikte kontrolü daha rahat sağlanan oyunlardan. Peki nasıl açabiliriz?

Valve diğer oyunlarında olduğu gibi Portal serisinde de kontrol edilebilen pek çok unsuru konsol komutlarına bağlamış. Fakat son kullanıcı olan oyuncuların pek ihtiyaç duymayacağını düşündüğü için, varsayılan olarak kapalı gelen bir konsol söz konusu. Bu yazımızda paylaşacağımız iki yöntem de bu sorunu ortadan kaldırıyor, aynı zamanda konsola ulaşmak için tuş atamanızı değiştirebilirsiniz fakat fabrika ayarlarında bu tuş ESC butonunun hemen altında yer alan ‘é’ butonu olarak gösterilmiş durumda.

Portal 2 Konsol Açma Yolları

Aşağıda paylaşacağımız 2 yol da sorunu çözüyor, yine de 1. yolu uygularken oyununuzun kapalı olmasında fayda var. Eğer açıkken uygularsanız da kapatıp açmanızı tavsiye ederiz.

  1. Steam kütüphanenizde oyuna sağ tıklayarak ‘Özellikler’ diyoruz ve ‘Başlatma Seçeneklerini Ayarla…’ butonuna tıkladığımızda açılan kısma ‘-console’ yazıyor ve tamam diyerek kapatıyoruz.

Ya da

  1. Oyunu açtığımızda Ayarlar kısmına giriyoruz. Sonrasında açılan kısımda Klavye ve Fare ayarlarına geçiyoruz. Burada ise Geliştirici Konsoluna İzin Ver seçeneği ile konsolu aktifleştiriyoruz.

İşte bu kadar, bunun yollardan birini uyguladığınızda konsola erişebileceksiniz. Fakat eğer oyun içi ayarlara kolay ulaşmak yerine, hile kodlarını kullanmak istiyorsanız konsolu açtıktan sonra ilk aktifleştirmeniz gereken komut ‘sv_cheats 1’ komutu olmalı. İyi oyunlar.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir