Anasayfa > Blog > Rainbow Six Siege FPS Arttırma Yöntemleri

Rainbow Six Siege FPS Arttırma Yöntemleri

Ubisoft’un sevilen stratejik FPS oyunu Rainbow Six Siege kapsamında FPS arttırma yöntemlerini bu yazımızda sizlere anlattık.

Rainbow Six Siege, “operatör” adı verilen birçok saldırı ve savunma sınıfının bulunduğu, bu operatörler ve kendilerine has yetenek ve silahlarıyla takımların belli objektifleri yerine getirmeyi amaçladığı bir nişancı oyunu. Türkiye’de de oynayanı çok olan bu oyunun grafik kalitesi ortalamaya göre daha yüksek, bu sebepten dolayı FPS problemleri yaşanabiliyor. Yazımızda bu problemleri biraz da olsun çözebilecek yöntemlerden bahsettik.

Rainbow Six Siege FPS Arttırma

Oyundaki FPS değerini arttırmak için birçok yöntem bulunuyor, bu yöntemler diğer oyunlarda da işinize yarayabilecek türden.

  • Ekran Kartı Ayarları

Ekran kartınızın sürücülerini güncel tutmanız gerektiğini hatırlatmakla birlikte oyunu doğru ekran kartından çalıştırmanız gerektiğini de söyleyelim.

Eğer laptop kullanıyorsanız ve bilgisayarınızda bir adet normal, bir adet de oyun için kullanılan grafik kartı varsa bazen oyunlar otomatik olarak standart ekran kartıyla açılabiliyor, bu da doğal olarak FPS değerinizde büyük bir düşüşe sebep oluyor. Bunun için oyuna girmeden önce kendisine sağ tıklayıp yüksek performanslı grafik işlemcisiyle çalıştırma seçeneğini işaretliyoruz. Bu ayarı ekran kartınızın denetim masasından da yapabilirsiniz.

New World FPS Arttırma Yöntemleri – Düşük FPS Çözümleri

  • Oyunun Grafik Ayarları

Grafik ayarlarını düşürmeniz tabii ki de FPS değerinizi arttıracaktır, fakat yapmanız gereken diğer ayarlar neler? Grafik ayarlarında anlamadığınız yerler performansınızı nasıl etkiliyor?

Ayarlara girip “Graphics” kısmından bütün grafik ayarlarınızı en alta çekmenizin ardından Render Scaling seçeneğini de mümkün olduğunca düşürmeniz çok işinize yarayacaktır. 25’e kadar düşebilen bu ayar FPS değerinizi arttırmak için önemli bir etken.

“Display” kısmında yapabileceğiniz şeyler arasında ise çözünürlüğünüzü düşürüp VSync ayarınızı kapatmak var. VSync, FPS değerinizi monitörünüzün yenileme hızına sabitleyen bir ayar ve bu ayar bazı bilgisayarlarda oyunun performansını kötü etkileyebiliyor.

En alttaki “Field of View” seçeneğini düşürerek Rainbow Six’te aldığınız performansı yükseltebilirsiniz.

  • Vulkan Kullanmak

Steam’den oyuna girerken Vulkan seçeneğiyle oyunu başlatarak performansınızı üst seviyeye çekebilirsiniz. Vulkan API sayesinde Rainbow Six Siege’i daha akıcı veya daha kaliteli bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

  • Arka Plan Uygulamalarını Kapatma

Eğer arkada açık unuttuğunuz ve kullanmadığınız uygulamalar varsa bilgisayarınıza yük biner, bu durumda da oyunda performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz. Bu yüzden arka plan uygulamalarını kapatmayı unutmayın.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir