Anasayfa > Blog > Random Atmak Ne Demek?

Random Atmak Ne Demek?

Teknolojik aletlerde duygularımızı izah etme yöntemlerimizden birisi olan random atmak ne demek? Buyurun açıklayalım.

Random atmak, klavyedi tuşlara arka arkaya bir düzen içermeden basmak anlamına gelmektedir. Dijital platformlarda kullanıcılar bunu gülmek ya da kahkaha atmak anlamıyla yapmaktadır. Elbette bu gülme eylemiyle ilgili de çeşitli algılar bulunmakta. Bunları yeni nesil internet kullanıcıları kolaylıkla tanıyor olsalar da basitçe anlatmak yararlı olacaktır.

Bruh Ne Demek?

  • Randomlar sadece belirli tuşlardan ibaret olabilirler “qwe” ya da “sj” şeklinde tuşlarla kurulmaları sık görülmektedir. Örn: qwewqeqwqew ya da asdasdasdasdsdda ya da sjjsjsjssjsj
  • Bu karışık tuşlara basılma olayı ne kadar uzunsa, kişi o kadar fazla gülmüş gibi düşünebilirsiniz.
  • Ayrıca normalde küçük harfleri kullanarak gülen birisinin, büyük harfler kullandığını görürseniz bu da kişinin şiddetli güldüğü, kahkaha attığını düşünebilirsiniz.

Kullanıcılar Neden Random Atıyor?

Bunun gençler tarafından yapılan bir eylem olduğunu aklımızda tutmamız lazım. Birçok genç iletişim kurarken emoji kullanmamayı tercih ediyor. Bunun yerini de farklı gülme yöntemleri alıyor. Bunu kuşaklar arası bir çatışma gibi de düşünebiliriz. Ancak çoğu genç emojileri kullanmanın daha yapmacık olduğunu da düşünmektedir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir