Anasayfa > Espor Haberleri > RLCS 9. Sezon Finalleri Koronavirüsten Dolayı İptal Edildi!

RLCS 9. Sezon Finalleri Koronavirüsten Dolayı İptal Edildi!

Rocket League’in en büyük espor etkinliği RLCS, dokuzuncu sezonda koronavirüs salgını yüzünden düzenlenmeyecek. Psyonix, haberi sitelerinden paylaştığı bir yazıyla açıkladı.

Hızla yayılan koronavirüs tüm sektörleri olduğu gibi oyun ve espor sektörlerini de etkiliyor. Büyük etkinlikler tek tek iptal edilirken bir haber de Rocket League tarafından geldi. Rocket League 9. Sezon Dünya Şampiyonası, koronavirüs endişesi sebebiyle Psyonix tarafından iptal edildi. Geliştirici firma, RLCS 9. Sezon finalleri ile ilgili yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Psyonix’te profesyonel oyuncularımızın, hayranlarımızın ve iş arkadaşlarımızın güvenliğini çok ciddiye alıyoruz. Koronavirüs’ün (COVID-19) yayılmasıyla ortaya çıkan dünya çapındaki sağlık endişesiden dolayı 24-26 Nisan tarihleri arasında Dallas’ta gerçekleşmesini planladığımız Rocket League 9. Sezon Dünya Şampiyonası etkinliğini iptal ediyoruz. Durumun sinir bozucu olduğunu anlıyoruz, fakat sağlık ve güvenlik her zaman ilk önceliğimiz olarak kalacak.”

rocket league

Psyonix, yaptığı açıklamada RLCS 9. Sezon için bilet alanlara para iadesi yapılacağını da belirtti. Turnuvanın ne zaman ve nerede oynanacağına dair resmî bir açıklama ise henüz yapılmadı. Ekip, bu konuda hâlâ ihtimallerin değerlendirildiğini söyledi.

En güncel oyun haberleri için bizleri takipte kalın, herkese iyi oyunlar diliyoruz 🙂

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir